VR-upplevelse av nyrenoverade QM2

_MG_4517

Som ni kanske minns har jag tidigare berättat om renoveringen av Queen Mary 2, Cunards atlantkryssare. Hon blev klar nu i somras och häromdagen fick jag hem en festlig present från Cunard. Vid första anblick såg det ut som en liten papplåda att stoppa in mobilen i, men en papplåda som  – när du surfat till en angiven webbsida med mobilen – ger en virtual reality-upplevelse av fartygen hemifrån soffan!

cunard-line-queen-mary-2-remastered-carinthia-lounge

Dessa så kallade ”moggles”, 3D-glasögon för mobilen, används genom att man klickar sig fram med ögonen (jepp, rena scifi-upplevelsen, man bara låter blicken vila på olika menyer) så tar man sig fram mellan restauranger, hytter och andra utrymmen ombord. Allt i en 3D-upplevelse som känns så verklig att jag nästan vill sträcka ut en hand för att korka upp vinet som står på kylning i varje hytt 🙂 .

29wsg0

Den smakfulla inredningen ombord på Queen Mary 2 andas klass och stil. Visst är de finaste sviterna läckra (inredda i klassiskt rött, marinblått och beige) liksom den spatiösa Penthouse-sviten i två våningar, men även i den enklaste hyttkategorin, Britannia inside, är inredningen trivsam och inkluderar en välkomstflaska bubbel.

Eftersom jag kryssat med fartyget och kan jämföra ser jag en hel del förändringar som till exempel en ny modern matta i fartygets atrium, fortfarande i röda toner men nu har mönstret som solstrålar i rött och guldbeige mot det tidigare art deco-liknande vågmönstret. I bufférestaurangen med det kungligt klingande namnet Kings Court har miljön blivit betydligt modernare. Det är fräscht och ger ett rent intryck.

KINGS COURT SERVERY VISUAL_zpspweepmpv

När det nu känns som om jag nästan varit ombord redan har Cunard-suget bara ökat ännu mer. Jag har kryssat med rederiet två gånger vilket definitivt gav mersmak. Stil, elegans och alltigenom en fin upplevelse…om man får snegla på prisbilden och jämföra med andra rederier vill jag påstå att man får mycket för pengarna. Det här är ett rederi för den som uppskattar subtil lyx i brittisk anda.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier