Viking Line kräver covidbevis på Viking Cinderella

Pressbild, Viking Line.

Viking Line inför krav på vaccinationsintyg eller färskt negativt covid 19-test för resenärer med svenskflaggade Viking Cinderella från 3 december. För rederiets fartyg med finsk flagg gäller av juridiska skäl i stället en stark rekommendation. Syftet är att alla resenärer ska kunna känna sig trygga och säkra ombord.

För kryssningar med Viking Cinderella från Stockholm gäller från 3 december och tills vidare följande för alla resenärer över 18 år:

 • Vaccinationsintyg efter två doser vaccin, alternativt
 • Intyg om tillfrisknande från covid-19 (inom de senaste 6 månaderna), alternativt
 • Ett negativt covid-19 PCR testresultat (max 72h gammalt) eller ett negativt covid-19 antigen testresultat (max 48h gammalt)

– Våra resenärers säkerhet är vår främsta prioritet och under pandemin har vi infört flera hälsosäkerhetsåtgärder på våra fartyg enligt finska och svenska myndigheters föreskrifter. Rekommendationen om covidbevis gäller våra finskflaggade fartyg medan vi på svenskflaggade nöjeskryssaren Viking Cinderella kräver det från den 3 december. I dagsläget tillåter inte finsk lagstiftning att vi kan kräva bevis eller intyg men det är det någonting som diskuteras och kan införas senare i vinter, därför går vi ut med en stark rekommendation. Under hösten har vi sett att det finns en efterfrågan på kryssningar och vi vill göra allt för att våra resenärer ska få en trygg och säker resa och covidbevis är bekant för allmänheten och används redan, säger Johanna Boijer-Svahnström, Informationsdirektör på Viking Line.

Resenärer som redan bokat en resa men saknar covidbevis ges möjlighet till återbetalning alternativt ombokning via kundtjänst.

Vill du läsa relaterade nyheter till detta; så gör Tallink Silja och så gör Viking Line i Finland för finska resenärer.

8 kommentarer på “Viking Line kräver covidbevis på Viking Cinderella

 1. Hej!jag har en fråga räcker det inte o ha det som man har i appen i mobilen o visa upp? som man har på 1177?.eller måste jag dra ut ett papper o visa upp?.mvh mikael

  1. Nu jobbar ju inte jag på Viking Line eller är proffs på detta, men det lär ju räcka – det är ju det som ÄR covidbevis (som tydligen ibland kallas covidpass).
   Jag reste i början av oktober till Grekland och kryssade med Celebrity Cruises och då var det detta jag visade upp – gick bra! 🙂

 2. Ja då får vi tacka för de flertaliga tidigare resorna, inte ställer jag upp som testkanin för okända ämnen bara för att resa. Förresten kan det vara bra då blir det, tydligare sprutade sprider mest smitta och även blir sjuka. Intressant.

 3. Förresten kan det vara bra då blir det, tydligare sprutade sprider mest smitta och även blir sjuka. Intressant. Men tack för det som varit

 4. Jättebra, omtänksamt mot alla o tryggt
  Jag har laddat ner mitt, för bokad kryssning men också för alla tillfällen.
  Jag har haft Covid 2 ggr o varit i helvetet så jag välkomnar detta o inväntar 3:e sprutan
  Passet var lätt o få hem digitalt på Covidpass.se eller 1177.
  Ta hand om er! ☀️

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier