Den enda utomhusjacuzzin på Östersjön

I Panorama Spa finns frukt och juicer att ta för sig av. Foto: Marlene Rindå Jikita.

När jag nyligen kryssade med Birka Stockholm för att testa deras skaldjursbuffé passade jag på att besöka Panorama Spa. Egentligen tycker jag att det bästa är att gå dit när man bokat en behandling (eftersom spaentrén då ingår, annars kostar det 195 kr söndag-onsdag och 295 kronor torsdag-lördag) men ibland finns inte tiden. Då är ett kort bad- och bastubesök bättre än inget alls!

Jordgubbarna var till och med chokladdoppade…! Foto: Heidi Rovén.

Bad med havsutsikt

Mig veterligen är Birka Cruises de enda som har en utomhusjacuzzi på däck, något som faktiskt är himla läckert! Jag är inget stort fan av bubbelpooler men att sjunka ner i en varm pool i friska luften är rätt fantastiskt… Här har man dessutom skärgårdsutsikt.

Glad personal som gärna log mot kameran! Foto: Heidi Rovén.

Sagt och gjort, efter att ha hälsat på personalen så införskaffades två goda smoothies, en åt mig och en åt min bloggande kollega Marlene. För er som inte redan känner till det så har jag även en spasajt, Spabanken, så jag har besökt Birkas spa en hel del genom åren!

Panorama spa ligger vägg i vägg med Panorama Bar där de gör jättegoda smoothies…! Foto: Heidi Rovén.

Vi tog med oss våra supersmarriga smoothies och begav oss in i spat. Först kopplade jag av lite inomhus och värmde upp mig i inomhuspoolen, men sedan vågade jag mig ut trots att luften var lite sval. Just den där skillnaden mellan temperaturen i luften och vattnet är ju det som gör det så härligt – och utsikten som sagt…

De andra i poolen (som dock inte syns i bild här) lurade mig att skratta stort! 😉 Foto: Marlene Rindå Jikita.

Spakryssning nästa!

Det var knappt så att jag ville kliva upp ur poolen men en lunch väntade så jag blev tvungen att gå… Det blev ett kort besök denna gång men jag lovade mig själv att jag måste boka in en ren spakryssning framöver där jag bara hänger på spa och kopplar av! Vi får se när det kan bli av.

Det är viktigt att inte glömma bort att njuta av nuet! Foto: Marlene Rindå Jikita.

Brukar du själv hänga på spa när du kryssar, och har du någon favorit bland våra kära Östersjöfartyg?

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier