Fartyget med berg- och dalbana ombord är byggt i Finland

bolt the ultimate sea coaster
bolt the ultimate sea coaster

De overkliga bilderna på fartyget med en berg- och dalbana till havs, som planerades av Carnival Cruise Line är nu verklighet. Fartyg Mardi Gras överlämnades i mitten av december vid en ceremoni i Åbo vid varvet Meyer där det är byggt.

Mardi Gras påbörjar sin verksamhet och tar emot gäster någon gång under 2021. Fartyget, som är på 180 000 bruttoton, kommer då att vara det mest innovativa fartyget i Nordamerika. Detta eftersom det blir det första fartyget i USA som kommer att drivas på flytande naturgas (LNG), har en rad nya teknologier ombord och inte minst attraktionen BOLT, en berg-och dalbana, den första någonsin till havs.

Kändiskockar och hisnande atrium

Fartygets olika avdelningar kommer att vara spridda över sex zoner. Exempel på vad som kommer att finnas ombord är en ny restaurang av kändiskocken Emeril Lagasse, rederiets första Big Chicken-restaurang av Shaquille O’Neal, två matställen ledda av Food Network-stjärnan Guy Fieri, och ett nytt restaurangkoncept av mästarkocken Rudi Sodamin. Fartygets mittpunkt är ett hisnande atrium med tre däck och höga fönster från golv till tak. Utöver detta finns också rörliga LED-skärmar som öppnar upp för en fantastisk havsutsikt.

Mardi Gras kommer att rymma mer än 5 200 gäster och en besättning på 2000 personer. Gästerna kan välja mellan mer än 2600 hytter och 180 sviter i 11 kategorier.

Fartyget kommer att göra sjunätters kryssningar i Karibien från Port Canaveral, Florida. Carnival har samarbetat med hamnen Port Canaveral för att bygga en ny kryssningsterminal. Den nya terminalen var nödvändig både för att rymma det nya fartyget och underlätta den nya LNG-tankningsprocessen. Premiärkryssningen för Mardi Gras var ursprungligen planerad till den 24 april men rederiet valde nyligen att flytta den till 29 maj 2021.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier