Edge – Celebrity Cruises nya fartygsklass

Celebrity Edge, skiss: Celebrity Cruises.

Celebrity Cruises har lanserat ett nytt fartygsprojekt: Celebrity Edge. Försäljningen har öppnat för bokningar och första avresa är den 16 december 2018.

Banbrytande design och teknologi

Med Edge etablerar Celebrity Cruises en helt ny fartygsklass. Fartyget beskrivs ge en unik kryssningsupplevelse med banbrytande ny design och teknologi. En viktig inspirationskälla för Edge har varit att ta destinationerna närmare gästerna.

”The Magic Carpet”, Celebrity Edge, skiss: Celebrity Cruises.

En av de största nyheterna är ”the Magic Carpet”, en gigantisk glasveranda som rör sig mellan däck 2 och 16. Funktionen varierar beroende på däck. På däck 16 blir ”the Magic Carpet” en restaurang med fantastisk utsikt. På däck 14 blir det en del av ett större poolområde, på däck 5 erbjuds en utomhusservering för upp till 100 personer som en förlängning av restaurangområdet. Stig ombord på däck 2 och förvänta dig en magisk upplevelse. Från däck 2 avgår också de lyxiga tenderbåtar som tar gästerna i land på ett snabbare och mer bekvämt sätt än någonsin.

Styr med din smartphone

Med unik 3D teknologi har Celebrity Cruises designat ett av världens mest avancerade kryssningsfartyg, redan innan det fysiska bygget har börjat. Den nya teknologin har bland annat gjort nyckelkort till hytten överflödigt. På Edge använder gästen sin egen smartphone för detta.

Celebrity Edge, skiss: Celebrity Cruises.

Fakta Celebrity Edge

– Den första 7-nätters kryssningen avgår den 16 december 2018
– Fartyget erbjuder 7-nätters kryssningar med rutter i östra och västra Karibien
– Hytterna är 23 procent större än på befintliga fartyg och badrummen är 10 procent större
– Hemmahamn: Fort Lauderdale, Florida
– Vikt: 129 500 bruttoton
– Hytter: 1 467
– Max antal gäster: 3 373
– Antal personal: 1 320

För arkitektur och design står världskända namn som arkitekterna Tom Wright och Kelly Hoppen. Ytterligare tre fartyg i Edge-klassen ska lanseras fram till år 2023. Här nedan följer en film som presenterar hela konceptet och hur byggnationen går till:

En kommentar på “Edge – Celebrity Cruises nya fartygsklass

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier