Rospiggen, Eckerölinjens à la carte-alternativ

IMG_0815_2
M/S Eckerö glider in till Eckerö hamn. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Vi fick bråttom från Smart park där vi verkligen stannade så länge det bara gick för att suga musten ur lekdagen :-). Till slut kändes det verkligen som att vi fick bråttom, men eftersom det var så nära till hamnen var vi ändå på plats i god tid för att kunna se fartyget komma in och lägga till.

eckerö lekrum
Olika vyer från lekrummet på M/S Eckerö. Foto: Heidi Rovén.

Väl ombord hann vi spana in lekfaciliteterna innan det var dags att njuta av en trerätters meny i à la carte-restaurangen ombord. Kön utanför Rospiggen som den heter var lång, så vi förstod att den är populär, men så rymmer den inte heller så många platser. Boka bord i förväg är mitt råd.

IMG_0822_1
Restaurang Rospiggen, foto: Kristofer Scheiderbauer.

Efter att vi tagit plats kom vår servitris och frågade vad vi önskade äta. ”Ja, vad KAN man äta?” undrade jag. Hon verkade lite irriterad på att jag inte läst på och deklarerade skyndsamt ”det finns kött eller fisk”. Hm…vilken restaurang, även om det så är på en mindre bilfärja på Östersjön, kan inte presentera sin meny lite mer lockande och ingående än så kan man ju tycka…? Det verkade som att den något stressiga atmosfären från morgonens buffé hade följt efter oss…

IMG_0826_1
Fisksoppa? Foto: Kristofer Scheiderbauer.

För att säkra upp och kunna testa båda varmrättsalternativen valde vi en av varje. ”Fisken” hette fisksoppa men visade sig mer vara fisk med sås runt (såsen smakade dessutom mest sött som ketchup även om vi förstår att kockarna nog hade haft i mer än så…).

IMG_0828_1
Rökig oxfilé. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Köttet var en oxfilé som nog var fin men såväl sås och tillbehör hade en rökig smak som ju är väldigt inne nu. Dock hör rökta smaker inte till mina preferenser, och när en så pass markant smak dominerar tycker jag att den borde framgått av menyn.

IMG_0824_1
Favoriten; läcker kräftskagensmörgås. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

I vilket fall, kvalitéten var bra och det var inget fel på tillagningen i övrigt. Vår favorit var förrätten som var en suverän kräftskagen, supersmarrig och fint upplagd. Till dessert fick vi en rabarberkräm med vaniljsmakande mousse över, något för den riktigt sötsugna!

IMG_0832_1
Söta smaker till dessert; rabarber och vaniljsmakande gräddmousse. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Rospiggens trerättersmeny kostar endast 288 kronor och byts ut varje vecka. Prisvärt och trevligt för dem som åker ofta att alltid hitta nya smaker ombord!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier