Långsiktigt charteravtal för Tallink-fartyget Isabelle

Tallink tecknar charteravtal med ett kanadensiskt företag som ska chartra Isabelle.

Tallink Grupp tecknade i slutet av förra veckan avtal med det kanadensiska företaget Bridgemans Floatel LP/Bridgemans Services Group LP. Avtalet gäller en flerårig charter av företagets fartyg Isabelle, inkluderande en köpoption. Fartyget kommer att hyras ut utan besättning från Tallink Grupp.

Innan covid-19-pandemin trafikerade det lettiskflaggade fartyget Isabelle, rutten Stockholm-Riga. Sedan april 2022 huserar fartyget ukrainska flyktingar i Tallinn som en del av ett charteravtal med den estniska regeringen. Från den 1 juli 2023 kommer Isabelle istället att chartras till Bridgemans.

Tallink glada över Isabelles charteravtal

”Vi är glada över att slutit detta avtal för vårt fartyg Isabelle, det är ett avtal som utan tvekan kommer ha en positiv inverkan på vårt företag. Tallink Grupp har genom åren genomfört många charteravtal där våra fartyg bland annat tillhandahållit tillfälligt boende eller transporter i Marocko, Kanada och Australien, för att nämna några. Under de senaste åren med reserestriktioner och ekonomisk osäkerhet har charteravtalen utgjort en bra alternativ intäktskälla som givit en viktig buffert för företaget. Det har blivit tydligt att charteravtal kommer att fortsätta vara en del av vår affärsmodell även framöver”, säger Tallink Grupps VD Paavo Nõgene i en kommentar.

Tallinks Grupps pågående charteravtal med den estniska regeringen för Isabelle löper ut i juni 2023. För närvarande bor cirka 900 ukrainska flyktingar ombord på fartyget och de estniska myndigheterna har alternativa boenden på plats för dessa efter att avtalet löper ut. Isabelle förväntas stanna i Tallinn för renovering innan hon åker till Kanada senare i år.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier