Silja Europa sällar sig till den stillastående skaran

Tallink Grupp kommer att stänga av verksamheten på sin rutt Tallinn-Helsingfors med fartyget Silja Europa från tisdagen den 17 mars 2020. Detta på grund av den pågående coronavirus-situationen och nya åtgärder som antagits av den estniska regeringen beträffande gränskontroll som träder i kraft den 17 mars 2020.

Silja Europa kommer att göra sina sista resor på måndag 16 mars enligt fartygets normala schema, men endast passagerare med enkelbiljett får resa med avgången 18.30 från Helsingfors till Tallinn. Från den 17 mars 2020 kommer Silja Europa att vara kvar i Tallinns hamn tills vidare.

Från den 17 mars 2020 fortsätter sjöfarten mellan Estland och Finland för att se till att estländare kan resa tillbaka till Estland via Finland från grannländerna. Estland blir även ”transitland” så att invånare i grannländerna kan komma hem.

Godstransporter mellan Estland och Finland och mellan Estland och Sverige kommer också att fortsätta.

Godstransporter från Lettland till Sverige och Finland kommer att fortsätta via Estland, förutsatt att landgränsen mellan Estland och Lettland förblir öppen.

Flera hotell stänger också

Tallink Grupp kommer även tillfälligt att avbryta driften av tre av sina hotell i Tallinn och Riga från onsdagen den 18 mars 2020. Beslutet gäller följande hotell; Tallink City och Tallink Spa & Konferenshotell i Tallinn, samt Tallink Hotel Riga i Lettland.

Tallink Express Hotel i Tallinns centrum kommer att förbli öppet och alla gäster som har befintliga reservationer på Tallink City och Tallink Spa & Conference hotell i Tallinn kommer att få rum på Tallink Express Hotel.

Tallink Express Hotel kommer också att kunna ta emot gäster, vars bokningar på andra Tallinn-hotell har avbrutits på grund av stängning.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier