Silja Serenade och Silja Symphony tas ur trafik

Silja Serenade, foto: Marko Stampehl.

Tallink Grupp har tillfälligt ställt in trafiken på linjen Helsingfors-Stockholm och tagit fartygen Silja Serenade och Silja Symphony ur trafik. Detta på grund av den pågående Coronavirus-situationen och den finska regeringens tillkännagivande att de kommer att stänga Finlands gränser från och med den 19 mars 2020.

Båda fartygen gör sina sista avgångar ikväll den 18 mars 2020 och kommer därefter att ligga i respektive hemmahamn tills reserestriktionerna i Finland upphör.

Inte alla har resförbud

Från Stockholm är det bara passagerare som har rätt att komma in i Finland eller som har rätten att använda Finland som en transitkorridor (t.ex. medborgare i Estland, Lettland, Litauen, Ryssland), som får gå ombord på Silja Serenade som avreser till Helsingfors.

Lasttransportörer får gå ombord på båda fartygen utan begränsningar eftersom regeringarna har kommit överens om att tillåta lasttransportpassagerare ombord på fartygen utan begränsningar för att säkerställa en fortsatt rörlighet av varor mellan europeiska länder.

Tallink Silja AB kommer att kontakta de kunder som berörs av förändringarna så snabbt som möjligt.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier