Silja Symphony åter mot Helsingfors efter 18 månaders uppehåll

Pressbild, Tallink Silja.

Den 27 augusti återvänder Tallink Siljas fartyg Silja Symphony på sin linje Stockholm – Helsingfors efter 18 månaders uppehåll. Avbrottet från den normala trafiken skedde på grund av inreserestriktioner mellan Finland och Sverige. Rutten trafikeras därmed återigen med två fartyg, systerfartygen Silja Symphony och Silja Serenade, med avgångar från Stockholm och Helsingfors varje dag.

– Ingen hade någonsin kunnat tro att sjötrafiken till Helsingfors, som pågått sedan början av 1900-talet, skulle kunna avstanna under så här lång tid. Vi har lärt oss väldigt mycket under uppehållet och vi har gjort det bästa av situationen och lyckats hitta nya destinationer inom Sverige som visat sig otroligt populära, men nu ser vi fram emot en ny normalitet. Det kommer att bli en känslosam dag när vi seglar in i Helsingfors hamn igen, säger Ats Joorits, vd för Tallink Silja.

Åter redo efter 18 månaders uppehåll

– Under hela pandemin har vi dagligen fått frågan om när det blir möjligt att kryssa till Helsingfors med Silja Symphony igen. Jag är så glad över att kunna säga att den dagen nu har kommit, och jag hoppas att vi aldrig mer behöver stänga ner denna viktiga förbindelse mellan våra två huvudstäder, säger Ats Joorits.

– Vi står redo och laddade för att åter få erbjuda våra kunder en av våra mest populära resor, fyrtio timmar fyllda med god mat och dryck, underhållning, shopping och avslappning ombord, samt en heldag i vackra Helsingfors. Vi öppnar upp ombord men fortsätter givetvis att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och de strikta hygien- och säkerhetsrutiner vi infört under pandemin för att minimera risken för smittspridning, säger Matts Gottfarb, sälj- och marknadschef på Tallink Silja.

Silja Symphony kommer att trafikera linjen mellan Stockholm och Helsingfors med 40-timmars kryssningar dagligen från den 27 augusti enligt följande schema (lokala tider):

Avgång från Stockholm: 16.45

Ankomst till Helsingfors: 10.00

Avgång från Helsingfors: 17.00

Ankomst till Stockholm: 09.45

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier