Kocklandslagets OS-meny på Viking Cinderella

Torsdag den 20 augusti avgår höstens första Östersjökryssning med Viking Cinderella från Stadsgårdskajen i Stockholm. Samma kväll är det premiär för Svenska Kocklandslagets OS-meny som serveras i à la carte-restaurangen ombord. Menyn som gav landslaget olympiskt silver för ett halvår sedan erbjuds därmed för första gången för allmänheten. Nytt för hösten är också en helt ny vilt- och skaldjursbuffé.

OS-meny serveras ombord

Viking Line och Svenska Kocklandslaget har ett långsiktigt samarbete sedan 2017 med fokus på att vidareutveckla de kulinariska upplevelserna ombord på rederiets sju fartyg. Höstens stora nyhet är att den trerättersmeny som Kocklandslaget tävlade i OS i Stuttgart med så sent som i februari 2020 – bara veckor innan covid-19-pandemin bröt ut – nu kommer att erbjudas för Viking Cinderellas kryssningsgäster.

–Det är riktigt roligt att kunna servera den här typen av fine dining på absolut högsta nivå till en bredare publik. Förutsättningarna i köket på ett kryssningsfartyg skiljer sig förstås något från hur det ser ut i tävlingsmiljö, men vi är så nära den ursprungliga OS-menyn som man kan komma och ser fram emot att välkomna alla matälskare ombord i höst, säger Fredrik Andersson, team manager för Svenska Kocklandslaget.

Torsk, hjort och hallon

Svenska Kocklandslagets OS-meny består av tre rätter med bakad torsk, kryddstekt hjort och en underbar hallondessert. Menyn kommer att serveras ombord på Viking Cinderella torsdagar, fredagar och lördagar från den 20 augusti till den 20 december 2020. Under perioden 20 augusti till den 15 november serveras också Svenska Kocklandslagets helt nya vilt- och skaldjursbuffé på Cinderella.

–Höstens helt nya tema är en härlig vilt- och skaldjursbuffé som kombinerar det bästa från både hav och land. Här finns det verkligen något för alla läckergommar! Buffén är den överlägset populäraste av våra restauranger varför det har varit extra viktigt att utarbeta välfungerande pandemiåtgärder så att vi kan fortsätta erbjuda fantastiska måltider till alla på ett säkert sätt, säger Kenneth Gustavsson, marknadsdirektör för Viking Line.

Nya säkerhetsrutiner

Som första rederi i världen har Viking Line med hjälp av utomstående part covid-19-verifierat samtliga terminaler och fartyg med tydliga säkerhetsrutiner och anpassningar till rådande situation. För bufférestaurangerna gäller bland annat följande:

  • Utökat antal sittningar per kväll med färre gäster på varje sittning.
  • Kökspersonalen bär munskydd, visir, mössa och handskar.
  • Rutiner för att undvika köbildning och påminna om att hålla avstånd.
  • Bordsplacering där restaurangpersonalen förklarar vilka rutiner som gäller i restaurangen.
  • Utökad service direkt vid bordet i form av bl a bestick, dryckeserbjudanden och vissa rätter.
  • Personal som som möter gästen vid varje buffébord, ger ny tallrik och lägger upp maten.

Viking Lines samtliga höstkryssningar finns till försäljning på vikingline.se. Både OS-menyn och vilt- och skaldjursbuffén förbokas i samband med resebokningen.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier