7 nyheter som gör Quantum till ett smartship

1408793391_Booking-Shorex-iPhone-2_low

Quantum of the Seas anses vara den nya generationens kryssningsfartyg, ett så kallat ”smartship”. Tekniken har använts för att göra kryssningsupplevelsen enklare och smidigare för gästen. Rederiet Royal Caribbean går faktiskt så långt som att de säger att de ger gästen en semesterdag tillbaka tack vare alla tidsbesparande åtgärder.

Därför är Quantum of the Seas världens första smartship

  1. Snabb incheckning. Genom att checka in online hemma slipper man fylla i papper och köa på plats. Målet är att det ska ta max 10 minuter från det att man står på kajen till att man är ombord.
  2. Enkla bokningar. Med appen ”Royal iQ” och online-redskapet ”Cruise Planner ” kan man boka och hålla koll på sina aktiviteter, antingen från sin mobil eller från stationer på fartyget.
  3. Snabbt internet. Royal Caribbean har investerat i bredband vars hastighet ska motsvara kapaciteten på alla andra kryssningsfartyg tillsammans. Se film, använda sociala medier, maila eller spela Xbox live med vem som helst i hela världen blir nu möjligt, dygnet runt och även mitt ute till havs.
  4. Glad personal, glada gäster. Inte bara gästerna ska ha möjlighet att hålla kontakt med sina nära och kära hemma resonerar Royal Caribbean och förser alla som arbetar ombord med en egen surfplatta så att de kan använda internet till exempelvis skype, mail och facebook.
  5. Robotstyrda aktiviteter. I Bionic Bar beställer man sin drink med hjälp av sitt armband och en surfplatta, ett klick senare så sätter en av två bartender-robotar igång att mixa medan man tittar på. Loungen Two70 i aktern (döpt efter att man dagtid har 270 graders vy ut) har Vistarama, golv till tak-stora glasväggar som kvällstid förvandlas till en enorm projektionsyta som blir del av showen. Sex robotarmar styr också vridbara skärmar här.
  6. Bättre service med bokförda önskemål. Besättningen för dagbok över dina vanor i en kund-app så oavsett vilken servitör du har för kvällen kan du vara säker på att dina önskemål om dryck, allergier och annat tillgodoses.
  7. Miljösmarta åtgärder. Smart teknik har också använts för att beräkna hur fartyget kunde göras mer miljövänligt avseende skrovets form och bränsleförbrukningen. Alla ljuskällor är lågenergilampor och dimrar med rörelsesensor drar ner ljuset när ingen är där.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier