Kjollefjord Pano (1)

I vår kan man åka på en unik årstidskryssning med Hurtigruten. På den sex dagar långa kryssningen får man uppleva tre olika årstider och ”världens ände”.

IMG_3877 (R)

Den första april drog Hurtigrutens klassiska årstidskryssningar igång. Under resan kan resenärerna åka på hundslädtur i midnattssolen den ena dagen, bergsvandra i det friska vårvädret andra dagen för att bara några dagar senare njuta av den första riktiga sommarsolen på en brygga i den mysiga staden Bergen.

Hurtigrutens klassiska årstidskryssning börjar i Bergen för att sedan fortsätta norrut längs Norges spektakulära kust hela vägen till Kirkenes, nära den ryska gränsen. Vid denna punkt befinner sig resenärerna längre österut än Istanbul och St. Petersburg.

För att resenärerna ska kunna optimera sina upplevelser finns också möjligheten att göra en längre tur/returresa som sträcker sig över 12 dagar. Under denna tur hinner resenärerna delta i en mängd av de 30 utflykter som erbjuds. Ett annat alternativ är att påbörja resan uppe i Kirkenes för att sedan under sex dagar följa med på fartygets sydgående resa tillbaka mot Bergen.

9569 (R)Vinter, vår och sommar på en och samma resa

Det unika med att årstidskryssa är framförallt att resenärerna, genom ett 30-tal säsongsbetonade aktiviteter, får se hur naturen och omgivningen transformeras under resans gång; från sommar och vår till den iskallaste vinter.

De oväntat stora kontrasterna mellan norra och södra Norge är i sig en upplevelse. I mitten av maj kommer dessutom midsommarsolen tillbaka norr om polcirkeln vilket möjliggör häftiga snöaktiviteter i solsken dygnet runt.

Geiranger Panorama 20080730_143822.JPG

Resan bjuder på en mängd äventyr och aktiviteter; ett av de många stoppen är exempelvis Tromsø, porten till Arktis.

Många av de kända arktiska expeditionerna har utgått från Tromsø, och Hurtigruten erbjuder resenärer att känna på hur en riktig arktisk expedition kan vara genom att anordna mini-expeditioner i kajak.

Besök världens ände

IMG_6313

Något av det mest spektakulära som resan bjuder på är kanske stoppet i Honningsvåg – porten till Nordkap – där resenären erbjuds utflykter till Europas nordligaste punkt; den berömda Nordkapsplatån, som enligt många ger en unik och sällsam känsla av att befinna sig vid världens ände.

Resan tillbaka från världens ände påbörjas – för de som vill – med ett ishavsdopp tillsammans med lokala dykare. Därefter kryssar fartyget tillbaka söderut mot Bergen, som har funnits och välkomnat besökare i över 900 år.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier