Baltic Princess åter i trafik

Baltic Princess, Pressbild Tallink Silja.

Baltic Princess, som trafikerar rutten Stockholm – Åbo, har genomgått en modernisering på varvet Remontowa i Polen. Hon är nu åter i trafik sedan den 8 mars 2018. Första avgången från Värtaterminalen, Stockholm avgick den 9 mars. Ett stort antal visuella förändringar har genomförts, liksom ett omfattande tekniskt arbete varav det största är två nya reduktionsväxlar i fartygets maskinrum.

– Bytet av de två reduktionsväxlarna var ett enormt jobb. Den exakta och tidskrävande uppgiften var dock nödvändig för att säkerställa att fartyget oavbrutet fungerade. Nu är den magnifika och moderniserade Baltic Princess tillbaka i tjänst, och jag önskar alla passagerare välkomna ombord, säger Juha Rossi, befälhavare på Baltic Princess.

Två nyrenoverade restauranger

Baltic Princess har nu två helt nyrenoverade restauranger med ett nytt modernt utseende och namn: Grande Buffet och Fastlane. Dessa två namn och koncept är bekanta från rederiets andra fartyg. Den ljusa och rymliga restaurangen Grande Buffet serverar buffékunder med helt nya serveringslinjer.

Restaurangens juvel är den centralt belägna dessertbuffén där kocken alltid är närvarande och pratar med kunderna. Fastlane har tagit plats där det tidigare belägna caféet huserat. Förutom caféprodukter och snacks serveras varm och kall mat. Maten är alltid tillagad av kockarna på restaurangen.

Nytt lekrum och mer shoppingyta

För familjer erbjuder Baltic Princess ett helt nytt Silja Land, nu i större lokaler på däck 5. Det tidigare lekområdet på däck 6 var kopplat till den närliggande Fashion Street-butiken, som nu erbjuder ännu bättre shoppingmöjligheter. Under moderniseringen öppnades ett helt nytt område för Tommy Hilfiger i Fashion Street-butiken.

Totalt 5 000 kvadratmeter mattor, 400 meter sofftyg och 500 Grande Buffet restaurangstolar har bytts ut på fartyget, vilket firar sitt 10-årsjubileum i år. Dessutom har alla 600 informationsskyltar ersatts av nya moderna skyltar.

Förnyelserna av Baltic Princess ingår i Tallink Grupps fortsatta moderniseringsprogram av fartygen.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier