Birka Cruises ökar utbudet för matentusiaster

Gotländska Primörer och Gårdar

Under det senaste året har Birka Cruises satsat stort på kvalitetsråvaror från lokala producenter och säsongsanpassat menyerna. Nu utökas antalet matsamarbeten ytterligare, denna gång med utvalda gårdar och odlare på Gotland.

− Merparten av våra gäster reser med oss för matupplevelsens skull. Därför ligger det i vårt största intresse att vår mat bottnar i bra råvaror. Vi vill gynna lokala producenter och då känns det naturligt att vända sig till Gotland, inte minst med tanke på den viktiga roll ön har i vårt program, säger Satu Andersson, VD för Birka Cruises.

Gotländska Kor

Först ut är ”Ejmunds Matfest” som pågår flera veckor där gästerna får njuta av kvalitetskött från Ejmunds Gård. Råvaror och primörer som serveras under perioden april-juni kommer även från Stenhuse Gård, Tollby Gård och Gotlands Bryggeri. En specialkomponerad primörtallrik, med enbart primörer från Gotland, blir utmärkande på menyn under säsongen.

Birkas resenärer kommer också att få lära känna Gotland som matdestination genom inspirationskällor ombord och i terminalen, föreläsare, representanter från gårdarna och genom boken ”Gotland är mat”.

− Vi tillägnar också primörerna en helt egen kryssning – Primörkryssning – som sker den 12 juni. Det är en långkryssning med 100 procent fokus på primörer och utflykter i samarbete med Gotland Excursion till de gårdar på Gotland som vi samarbetar med. Visby Centrum kommer också att arrangera en ”Primörmarknad” med anledning av vårt anlöp och samarbete med Goda Gotland. Det blir en unik upplevelse för alla matentusiaster, säger Satu Andersson.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier