Sanctuary Ananda är ett litet, lyxigt flodkryssningsfartyg som från hösten 2014 kommer att röra sig i Burma. Landet ligger mellan Kina i norr, Bangladesh och Indien i väst, och Laos och Thailand i öst. Den södra delen av landet sträcker sig längs Andamansjön (i sydväst finns Bengaliska viken).

Sanctuary Retreats, som äger fartyget, står för äventyr och autentiska upplevelser i en avslappnad och elegant miljö. Sanctuary Ananda, specialbyggt av två burmesiska bröder, har endast 21 sviter alla inredda i traditionell burmesisk design kombinerat med femstjärnig lyxstandard. Sviterna är mellan 27 och 33 kvadratmeter stora och alla har fönster från golv till tak samt balkong. Vidare är alla luftkonditionerade, har iPads med fri Wi-Fi och L’Occitane-produkter i badrummen.

sviter exempel

Fartyget har fyra däck döpta efter burmesiska städer; Bhamo, Mandalay, Bagan och Yangon. Det finns soldäck med solstolar, en pool samt gym och spa. Vid soluppgång erbjuds morgonyoga och meditation. Bibliotek finns också liksom ett konstgalleri, men som gäst ombord kan man köpa vad man än ser och tycker om och få det hemsänt.

Maten ombord är både asiatisk och internationell. Kökschefen Sumet Sumpachanyanot har lång erfarenhet från tophotell i Sydostasien. Alla måltider, lokal öl och läsk ingår. Restaurangerna ombord är The Talifoo Restaurant som serverar à la carte-rätter middagstid där läsk, lokal öl och även utvalda viner ingår.

The Mindoon, en utomhusrestaurang serverar frukost och lunch (buffet och à la carte). Dessutom finns Kansi panorama lounge där man gärna samlas för afternoon tea med utsikt över floden, och The Burma Bar där man kan njuta av fräscha smoothies på tropisk frukt, perfekta cocktails och burmesiskt kryddat kaffe.

Sanctuary Retreats, som är den övergripande gruppen med lyxcamps och lodges där Ananda ingår, erbjuder sex olika flodkryssningar på mellan 3 och 11 dagar.

Resan innebär inte bara en upplevelse av det lokala hantverket i form av fartygets inredning med vackra lokala tyger och konst, utan ombord finns också guider som är experter på den traditionella kulturen.

Längs vägen gör man besök i såväl städer som tempel och kloster. Här får gästerna verkligen komma när en nästan glömd värld, små byar och djup djungel. Gästerna blir även bortskämda med små gåvor under resans gång som knyter an till landets kultur.

Fartyget Ananda är döpt efter det kända templet i Bagan.  Ananda betyder också “extrem lycka” på Sanskrit. Resorna säljs via Select Collection och Travel Beyond.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier