Först ut från USA blir Celebrity Edge – ett av 8 fartyg totalt

Celebrity Cruises har presenterat planer för 8 av flottans totalt 15 fartyg som kommer att återvända till sin verksamhet 2021. De områden där det kommer vara möjligt att kryssa igen är Karibien, Europa, Galapagos och Alaska. Dessutom har hela flottan genomgått en uppgradering för 500 miljoner USD för att förbättra detaljer och öka gästernas trivsel ombord.

Här är listan med de områden där kryssningar kommer att starta upp igen och vilka fartyg som blir först ut:

  • Karibien: Celebrity Edge blir första fartyget i flottan att starta upp verksamheten. Vidare blir det också det fartyg i branschen som blir först ut från USA att kryssa igen. Avfärden sker den 26 juni. Nästa fartyg att kryssa i Karibien blir Celebrity Millennium som kryssar från den 5 juni med avgång från St. Maarten.
  • Grekiska öar + brittiska öar: Celebrity Apex debuterar i Aten den 19 juni, med sju-nätters kryssningar till de grekiska öarna. Celebrity Silhouette kommer att erbjuda brittiska invånare specialdesignade kryssningar från Southampton till de brittiska öarna med start 3 juli.
  • Galapagos: Celebrity Flora, Celebrity Xpedition och Celebrity Xploration (som endast tar 16 gäster) kommer att kryssa till Galapagos från den 4 juli.
  • Alaska: hit återvänder Celebrity Summit från och med den 23 juli. Fartyget kommer att göra nio stycken 7-nätters kryssningar tur och retur från Seattle fram till mitten av september. Sedan kommer fartyget att flytta till Karibien via en 16-natts kryssning genom Panamakanalen.

Vaccinerad besättning

Prisbelönta Celebrity Edge har blivit utnämnd till en av one of the world’s greatest places av Time Magazine. En av fartygets ”high lights” är Magic Carpet. Ytterligare en sak som är omtalad är fartygets kapten Kapten Kate McCue – den första och enda kvinnliga amerikanska kaptenen.

Alla Celebrity-fartyg kommer att avgå med en vaccinerad besättning. Amerikanska gäster som är 16 år och äldre måste vara fullständigt vaccinerade. Från och med den 1 augusti 2021 måste alla amerikanska gäster som är 12 år och äldre vara helt vaccinerade. Krav för icke-amerikanska gästerna varierar. Läs mer på https://www.celebritycruises.com/se/healthy-at-sea.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier