Gotländska Primörer och Gårdar_low

Till och med den 8 april lagar köket på Birka rätter på temat ”Smak av Lappland”. Av det som serveras i à la carte-restaurangen Compagniet görs mer än 95 procent ombord.

_birka-9903.t54f938e5.m600.x9cf61c9e

Nästa mattema är Gotland. Samarbetet med lokala producenter märks framför allt på vårbuffén. I nyrenoverade Sjösalen dukas en gotländsk vårbuffé upp med kvalitetskött och rotfrukter från gotländska gårdar, gotländsk tryffel och Gotlands Bittar. I maj serveras späda sparrisar och Gotlands godaste jordgubbar från Stenhuse gård.

– Många reser med smaklökarna som kompass och maten är idag en av de allra viktigaste delarna av kryssningsupplevelsen. Svenskarnas nygamla längtan efter genuin mat har inspirerat vår matsatsning ombord med säsongsanpassade, svenska menyer, säger Marcus Hammarström, marknadschef på Birka Cruises.

Gotlandstemat toppas av långkryssningen ”Gotländsk smakresa” i juni – en kulinarisk djupdykning med specialmenyer gjorda på gotländska råvaror och utflykter till gårdarna. Gotland finns dessutom med som destination på alla övriga långkryssningar i sommar.

DSCF8769_36_NYlayout.t54f938e2.m600.x239c4152

Under perioden anordnas också provning av Gotlands bryggeri med deras egna ölsorter, bland annat Visby Pils och Visby kloster. Dessutom introduceras Gotlands Bittar, en ursvensk amaro som innehåller 30 olika örter, många med ursprung från Gotland.

Sammanfattning av Birkas gotlandstema i vår och försommar:

  • Vårbuffé med smak av Gotland med bland annat kvalitetskött och rotfrukter från gotländska gårdar. Serveras mellan  9/4–9/5.
  • À la cartemeny med smak av Gotland; mellan 9/4-5/6.
  • Kulinarisk långkryssning; Gotländsk smakresa 3-5/6, med specialmenyer och gårdsbesök. Pris från: 1 995:- inklusive halvpension med trerättersmiddagar och underhållning.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier