17548_08342_low

Vare sig semestern låter vänta på sig eller om man vill förlänga känslan, är en familjekryssning på Östersjön ett jättebra tips! Alla rederier samarbetar med olika figurer; hos Birka Cruises finns de gula Minionerna från filmen ”Dumma mej”, Viking Line har sin söta katt Ville Viking och på Tallink Siljas fartyg kan man träffa de spännande Mumintrollen.

Just sommartid finns mycket mer för barnfamiljer att göra ombord och särskilda lekledare håller i aktiviteter, bus och lekar. Vissa fartyg byggs till och med om, där konferensavdelningarna istället blir lekavdelningar med uppblåsbara klättertorn och massor av leksaker.

Birka Cruises satsar i sommar på sitt samarbete med Universal där Minionen Jerry från filmen Dumma Mej underhåller tillsammans med knattevärdarna. Det blir gratis filmvisning av filmen Dumma Mej1, skattjakt, ansiktsmålning, dansbus med mera. I designstudion kan man designa sin egen t-shirt och på sol- och pooldäck finns glass och grillning som en del av sommarlovskonceptet. För de minsta finns Kids Corner med lekvägg, en liten klättervägg, spelskärmar, tv med filmvisning, minirutschkana, jättelego och en rithörna.

Fram till mitten av augusti, omvandlas Viking Lines fartyg till lekparadis för barnen. Den stora nyheten är dans- och showkonceptet Ville Viking Summer Rock & Abs SHOW Kidz som finns ombord på samtliga fartyg. Konceptet är framtaget av professionella dansare och musiker. Barn upp till elva år kan delta i dans- och showskolor, medan ungdomar från tolv år kan utföra roliga danskoreografier till den senaste popmusiken. Konferensavdelningarna är också omvandlade till Knatteland för de små med spel-, film- och pysselhörna samt lekrum. Det anordnas även musikstund för barnen där de får sjunga rocklåtar och skapa egna rytmer genom att beatboxa, klappa och stampa.

Tallink Siljas koncept heter Kidz Club. Sommartid byggs konferensavdelningarna om till stora lekland där alla barn och ungdomar kan leka, stoja och busa fritt. En nyhet för i år är ett sommarpaket som kan förbeställas till hytten med en muminryggsäck, choklad och fruktkorg. Fartygens lekledare anordnar skattjakter, ansiktsmålningar, mumindisco, sångstunder och tävlingar. För de lite äldre finns bland annat Play Station Lounge, disco och karaoke. Familjer bjuds också på familjeshower, sagostund, dansskola och teckningstävlingar.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier