MSC Cruises avslöjar namnet på nya fartyget: MSC Bellissima

MSC Meraviglia finishing its transfer to the wet dock at sunrise at STX France in Saint Nazaire
MSC Meraviglia på STX France, skeppsvarvet i Saint Nazaire. Foto: MSC Cruises.

MSC Cruises, världens största privatägda kryssningsföretag, har nu avslöjat namnet på det ultramoderna megafartyget i rederiets nya Meraviglia-klass. Hon ska heta MSC Bellissima och börjar kryssa våren 2019.

Tillkännagivandet gjordes vid STX Frances skeppsvarv i Saint Nazaire när företaget firade sjösättningen av MSC Cruises första ultramoderna megafartyg;, MSC Meraviglia, som börjar kryssa i juni 2017.

– Ända sedan vi började försäljningen av MSC Meraviglias första säsong i västra Medelhavet har efterfrågan varit mycket stor, sa VD Gianni Onorato vid eventet. Det får oss att tro att det här är en generation fartyg som går en ljus framtid till mötes och som redan väckt uppmärksamhet bland semesterfirare från alla länder, fortsatte han.

Sjösättningen är en viktig milstolpe i ett skeppsbygge: den torra dockan fylls med vatten och fartyget flyttas till en våt docka där hon går in i den sista konstruktionsfasen.

Unikt för fartyget är den specialdesignade Carousel Lounge där Cirque du Soleil-artister kommer att framföra shower som skapats exklusivt för MSC Cruises gäster, en 96 meter lång promenad i medelhavsstil med en 80 meter lång LED-himmel som löper genom fartygets mitt samt en utökad MSC Yacht Club – MSC Cruises exklusiva avskilda lyxkoncept, med egna privata bekvämligheter på tre däck.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier