Magnus Johansson, foto: Birka Cruises.

Ända sedan Birka Cruises startade arbetet med Svenska smaker 2012 har rederiet tagit steg framåt i sin utveckling av mat- och dryckesutbudet ombord. Nu är det dags för det söta utbudet att ses över. Birka Cruises inleder därför ett samarbete med Magnus Johansson, nobelkonditor och aktuell just nu i tv-programmet Dessertmästarna på kanal 5. Svenskt fika är temat.

Magnus Johansson är prisbelönt bagar- och konditormästare. Han har arbetat som chefskonditor på Operakällaren, Berns och Vete-Katten. Under 11 år i rad har Magnus haft ansvaret för desserten till Nobelbanketten, han är också grundare till den årliga Chokladfestivalen.

– Mat och dryck är en viktig del av kryssningsupplevelsen. I vår satsning på svenska smaker tar vi nu det traditionella svenska fikat och den goda kanelbullen till nästa nivå, säger Satu Andersson, VD Birka Cruises.

Att Magnus Johansson är etablerad, nytänkande och tar svenskt fika på största allvar, lyfter Satu Andersson som anledningar till varför samarbetet passar Birka utmärkt.

– Det svenska fikat är en 200-årig tradition och väldigt central i svensk kultur, känt över hela världen.  Jag vill så klart visa kryssningsgäster svenskt fika när det är som allra bäst, säger Magnus Johansson.

Uppdraget går bland annat ut på utformning och presentation av Birka Cruises caféutbud, konferensfika och efterrätter på à la cartemenyn. Det omfattar också utbildning av Birka Cruises personal ombord. Våren 2015 kan kryssningsgästerna se resultatet.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier