Ny avsmakningsmeny från Kocklandslaget

Viking Line har ett långsiktigt samarbete med Svenska Kocklandslaget med syftet att vidareutveckla matupplevelsen ombord. Nu avslöjas höstens första matnyhet: en exklusiv avsmakningsmeny signerad Svenska Kocklandslaget som serveras på nöjeskryssaren Viking Cinderella, samt ombord på Helsingforsfartygen Gabriella och Mariella.

Kocklandslaget uppdaterar Vikings matupplevelser

Viking Line, Svenska Kocklandslaget och Svenska Juniorkocklandslaget bedriver ett samarbete med syftet att vidareutveckla matupplevelsen ombord på Viking Lines sju fartyg. Hittills har landslagen tillsammans med rederiet lanserat en helt ny buffé, ett testvinnande julbord och en mycket uppskattad grönare barnbuffé. Svenska Kocklandslaget har också varit med och uppdaterat menyn för Viking Lines konferensgäster.

Under september månad kommer nästa storsatsning när Svenska Kocklandslagets specialframtagna avsmakningsmeny serveras på Viking Cinderella och Helsingforsfartygen Gabriella och Mariella. För nöjeskryssarna på Cinderella blir det en exklusiv, småskalig upplevelse.

– Varje fredag- och lördagkväll i september serverar vi avsmakningsmenyn för endast tolv av Cinderellas gäster. Den består av fem tidigare tävlingsrätter med tillhörande noga utvalda drycker och serveras av Kocklandslaget själva, som samtidigt avslöjar historian bakom varje rätt. Det är första gången vi skapar den här typen av intim fine dining-upplevelse för de riktiga finsmakarna. Gensvaret har varit fantastiskt fint – de totalt tio sittningarna på Cinderella är redan slutsålda, säger Janne Lindholm, restaurangchef Viking Line.

Culinary World Cup i november 2018

Under månaden serveras Kocklandslagets avsmakningsmeny även på Helsingforsfartygen Gabriella och Mariella i restaurangerna No Name och Plate. Kocklandslaget gör gästspel ombord på utvalda avgångar.

Viking Line har sammanlagt närmare 40-talet restauranger och caféer på fartygen där utbudet spänner från klassisk buffé och hembakta godbitar till skaldjursplatåer, fine dining och innovativa avsmakningsmenyer.

Svenska Kocklandslaget består av tolv kockar och konditorer som under ledning av lagledare Fredrik Andersson med framgång företräder Sverige i internationella matlagningstävlingar. Närmast satsar bägge landslagen på Culinary World Cup i november 2018 samt Culinary Olympics år 2020.

Kocklandslagets avsmakningsmeny september 2018

 • Torsk
  Lättrökt torskrygg med ostron, broccolikräm och vinegrette på persilja och yoghurt
 • Havskräfta
  Stekt havskräfta med blomkålskräm, variation på kål och rostad mandel
 • Rågmjöl
  Stekt bröd med långkok läsk,brynt smör och nystekta kantareller
 • Svensk biff
  Kryddstekt biff med variation på kålrot, grönpepparmiso och äppelsky
 • Blåmögelost
  Blåmögelost med äppelkräm, fänkålsbuljong och dragon
 • Choklad
  Chokladbavaroise på choklad och mandelbotten med örtsorbet, körsbärskompott

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier