Ny buffémeny med Street food-tema hos Tallink Silja

Inför den kommande vår- och sommarsäsongen lanserar Tallink Silja en ny buffémeny ombord på alla sina fartyg. Den nya buffémenyn består av nästan 150 olika alternativ och erbjuder ett brett urval av rätter för alla matälskare, från skandinaviska klassiker till nya asiatiska smaker, street food och mycket mer.

Menyn i Grande Buffet förnyas traditionellt varje år under våren. För att säkerställa att vi ständigt förnyar oss och alltid erbjuder en bredd av spännande smaker innehåller menyn även ett temabord som byts ut tre gånger om året. Temabordet som nu öppnar högsäsongen är street food och här bjuds det på asiatiska och sydamerikanska favoriter såsom sushi, tacos, paella och baos.

– Det nya temabordet kan sammanfattas med orden: gott, smakrikt och färgstarkt. Street food är perfekt för familjeresan eftersom alla – vuxna, barn, unga och gamla, kan sätta ihop en måltid bestående av personliga favoriter. Vare sig det är en taco eller bao-bulle kan den byggas helt efter egen smak, säger Sami Leino, kock på Silja Serenade.

Mer fokus på veganska rätter

Utöver temabordet innehåller buffémenyn självklart ett brett utbud av skaldjur, olika fisk- och kötträtter, sallader, vegetariska och veganska alternativ. Givetvis även en härlig ostbricka för att avsluta en trevlig måltid. En separat barnmeny finns alltid i Grande Buffet, och alla små och stora sötsaksälskare kan botanisera bland flertalet desserter. Inte att förglömma, man kan även njuta av hur mycket mjukglass som helst i glassbaren.

Inspirationen till den nya buffémenyn kommer från kök runt om i världen. I år har mer fokus lagts på grönsaker och veganska rätter, och närproducerade råvaror spelar en central roll.

– Vår önskan var att addera nya komponenter och spännande smaker från hela världen till menyn, men utan att glömma buffébordets klassiker. Vi håller alltid utkik efter nya idéer och inspirerande smaker från vår omvärld, men vi tycker också att det är viktigt att respektera vår egen matkultur, historia och våra traditioner, säger Joonas Maunula, kreativ kökschef på Tallink Grupp.

Lokalproducerat och hållbart

I skapandet av nya smakkombinationer fortsätter lokalt producerade råvaror och hållbarhet att vara högsta prioritet.

– Vi använder lokala leverantörer i så stor utsträckning som möjligt. Det mesta av sillen och strömmingen kommer från en fiskare i sydvästra Finland, rökosten kommer från Estland och grönsakerna kommer från Sverige, Finland och Estland. Vi gör också allt vi kan för att minska matsvinnet, exempelvis genom att erbjuda fler rätter serverade i små individuella portioner, säger Joonas Maunula.

De nya menyerna finns här:

  • Baltic Princess Grande Buffet lunch, 
  • Baltic Princess Grande Buffet middag, 
  • Silja Serenade och Silja Symphony Grande buffet, 
  • Baltic Queen Grande buffet. 

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier