Lek och lyx i fokus på nyrenoverade Silja Serenade

Tallinks och Silja Lines kryssningsfartyg Silja Serenade har under de senaste två veckorna renoverats. Sedan igår är fartyget åter i trafik på sträckan Stockholm – Helsingfors. Tekniska förbättringar har utförts och även flera synliga ändringar har tillkommit. Bland annat har Silja Serenade fått ett nytt lekland, ett nytt café, renoverade DeLuxe-hytter och en Desigual-butik.

Mycket ombord för barnen

När Silja Serenade idag sätts i trafik har barnen ombord mycket att se fram emot. På fartyget finns nämligen det helt nya, och 290 kvadratmeter stora, leklandet Silja Land. Det är ritat av arkitekten Heikki Mattila och rymmer bland annat klätterträd, målarvägg, Lego-verkstad, ett spelområde med PlayStation, bollhav samt den nyöppnade glassbaren Spice Ice.

Siljaland_02_HN_low
Nya Silja Land på Silja Serenade. Foto: Tallink Silja.

Tallink Silja jobbar aktivt för att få barn att stortrivas ombord och i december kommer bland annat tio av fartygets hytter göras om och få Mumintema.

– Vi är måna om att våra yngsta passagerare ska trivas lika bra som de vuxna på våra kryssningar och hoppas på mycket lek och skratt i det nya leklandet. Ett annat ställe för barn att springa av sig energi på är våra Mumin- och Sälen Harrys discon på helgerna, som är återkommande favoriter bland barnen ombord, säger Janis Pavuls, Marknadsdirektör på Tallink Silja AB.

Food Fastlane pic6

Där Silja Land tidigare låg har det nu öppnat ett café med namnet Coffee & Co., även det ritat av Mattila. På caféet serveras det kaffe av hög kvalité, uppfriskande drycker och utsökta bakverk.

En annan nyhet i matväg är att restaurangen Mundo har helrenoverats. Restaurangen har även bytt namn till Fast Lane och serverar både läckra hamburgare och fräscha sallader, såväl på dagen som sent på kvällen.

Ny design i DeLuxe-hytter och konferenslobby

Utöver redan nämnda uppdateringar har även Silja Serenades 60 DeLuxe-hytter och fartygets konferenslobby renoverats. I DeLuxe-hytterna har heltäckningsmattan ersatts av mörkt trägolv, unika mönster pryder väggarna och ljus inredning har satts in för att inge en känsla av rymd.

_MG_0312_low

I lobbyn till konferensavdelningen är golvet nu blått och inredningsarkitekten Marjut Nousiainen, som ritat både de nya DeLuxe-hytterna och konferenslobbyn, har använt ljus för att skapa olika atmosfärer i den nya lobbyn.

– Utrymmet är designat för att lätt anpassas efter olika typer av evenemang och konferenser. Med hjälp av moderna belysningslösningar kan man skapa olika atmosfärer i den annars så vita omgivningen och de viktigaste aspekterna vid designen av lobbyn var just ljussättningen, att skapa en rymlig känsla, säger inredningsarkitekten Marjut Nousiainen.

Invigning av världens första flytande Desigual-butik

Silja Serenade får också världens första flytande Desigual-butik med färgglada dam- och barnkläder samt accessoarer och textilprodukter. Den 27 november är det stor invigning av butiken vilket man firar genom att ge de hundra första kunderna välfyllda goodiebags.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier