Regent Seven Seas Mariner. Pressbild.

Prestige Cruises International har varit moderföretag för Oceania Cruises och Regent Seven Seas Cruises. Nu köper Norwegian Cruise Line de båda lyxrederierna för en summa av 3025 miljarder USD.

Kevin Sheehan, Norwegian Cruise Line’s VD, har förklarat att förvärvet av Prestige är ett ovanligt tillfälle för Norwegian Cruise Line att expandera och ta marknadsandelar genom att addera två etablerade, exklusiva varumärken.

De två rederierna som tidigare alltså ägts av Prestige har tillsammans åtta fartyg med sammanlagt cirka 6500 bäddar. Oceania Cruises räknas till kryssningsmarknadens övre premiumskikt med fem fartyg som erbjuder destinationsorienterade kryssningssemestrar med över 330 hamnar över hela världen, Ombord väntar kulinariska upplevelser på gourmetnivå, eleganta hytter och personlig service.

Regent Seven Seas Cruises är ett av marknadens lyxigaste kryssningsrederier och har i flottan tre prisbelönta fartyg med endast sviter ombord. Ytterligare ett fartyg lanseras sommaren 2016. I sitt kryssningsprogram har Regent över 250 destinationer över hela världen.

–       Kombinationen av tre olika varumärken, där vart och ett representerar olika marknadssegment, under ett och samma paraply gör oss till en branschledande kryssningsoperatör med en portfölj av produkter som gör att vi kan tilltala gäster i varje skede av deras livscykel, säger Kevin Sheehan.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier