Silja Europa till Australien

Foto: Tallink SIlja
Foto: Tallink SIlja

AS Tallink Grupp genomför förändringar för att förbättra företagets effektivitet och lönsamhet. Till att börja med kommer fartyget Silja Europa att chartras ut till Australien som flytande hotell.

Det är företaget Bridgemans Services Ltd. som har ingått ett charteravtal med Tallink som börjar gälla från och med augusti 2014. Charterperioden för Silja Europa gäller minst 14 månader med möjlighet till förlängning på upp till 48 månader.

I samband med utchartringen av Silja Europa kommer M/S Baltic Queen som idag trafikerar Stockholm – Tallinn att flyttas till linjen Helsingfors – Tallinn, troligen med start den 7 augusti 2014. M/S Romantika som idag trafikerar Stockholm – Riga kommer att flyttas till linjen Stockholm – Tallinn, troligen med start den 7 augusti 2014.

Vice ordförande i Tallink Grupp, Andres Hunt, meddelar att förändringarna är nödvändiga för att förbättra företagets effektivitet och lönsamhet.

– Jämfört med Baltic Queen som byggdes 2009 så har Silja Europa högre driftkostnader, särskilt när kostnaderna beaktas i samband med de nya svaveldirektiven som kommer att införas den 1 januari 2015, säger Andres Hunt.

Tallink Grupp kommer att fortsätta arbetet med att hitta olika alternativ för att optimera flottan och de olika linjerna, vilket kan innebära ytterligare förändringar för verksamheten i framtiden, tillägger Andres Hunt. Förändringarna innebär att koncernen kommer att minska antalet anställda.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier