Silja Line sätter också upp musikalen Grease

IMG_1386_low

Så var alltså inte Royal Caribbean de enda att sätta upp Grease till havs! Jag hade bara hunnit lägga upp nyheten att Grease blir den nya stora musikalen på RCCL’s nya fartyg Harmony of the Seas som lanseras i maj 2016, innan jag mottog pressreleasen att Silja Line OCKSÅ sätter upp samma musikal. Och faktum är att Silja hinner före, de startar nämligen med föreställningarna den 1 april på fartygen Silja Serenade och Silja Symphony som går mellan Stockholm och Helsingfors.

Grease_logo_blue

Den klassiska musikalen Grease utspelar sig i USA på 1950-talet och handlar om en kärlekshistoria mellan de två High School-studenterna Sandy och Danny. Musikalen är baserad på filmen med samma namn som kom ut 1978 med John Travolta och Olivia Newton-John i huvudrollerna.

– I våras hade vi premiär för musikaler ombord med Saturday Night Fever och Fame. De var oerhört populära både bland publik och artister med över 5000 sökande till castingen. Vi förväntar oss därför att uppsättningen av Grease kommer att bli spektakulär, säger Vala Esfahanian, Entertainment & Onboard Experience Manager på Tallink Silja AB.

Musikalen skrivs och produceras på Belinda King Creative Productions i England av personer som har lång erfarenhet av att ha jobbat med Londons West End musikaler som Lejonkungen och We Will Rock You. Castingen till Grease hålls under december och januari i England och uppsättningen kommer att bestå av 15 musikalartister samt musiker till musikalens liveband. I och med den engelska produktionen kommer även musikalen att vara på engelska.

IMG_1546_low

– Vi är väldigt glada att kunna erbjuda en ny internationell uppsättning av den så omtyckta musikalen Grease. Sångerna är medryckande och glädjefyllda och kan uppskattas av resenärer i alla åldrar, säger Vala Esfahanian.

Mellan den 1 april och den 31 maj 2016 kommer två föreställningar per dag, sex dagar i veckan att visas ombord på Silja Serenade och Silja Symphony. Musikalen pågår i 90 minuter och det kommer att finnas möjlighet att förboka biljetter.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier