Stena Line sjösätter nytt barnkoncept

Nya barnfiguren Happy med Dan Sten Olsson, koncernchef för Stena Line. Foto: Stena Line.

I sommar välkomnar Stena Line ett nytt ansikte (och fena) ombord på sina färjor. Tumlaren HAPPY är huvudpersonen i deras nya barnkoncept HAPPY at SEA. Han följer en lång tradition av populära karaktärer som underhållit barn och familjer som rest med Stena Line genom åren.

Tumlaren Happy vill sprida glädje

– Vi insåg tidigt vikten av att barnen är glada och lyckliga på semestern. Redan 1969 utnämndes Pippi Långstrump till gudmor för Stena Danica som trafikerar Göteborg-Fredrikshamn. Sedan dess har flera populära karaktärer, inklusive den animerade apan Nicke Nyfiken, underhållit barn och familjer ombord på våra färjor, säger Kristina Nyström, Travel Commercial Manager på Stena Line.

Den 17 juni startar det nya barnkoncept, HAPPY at SEA. Huvudkaraktären Happy är en tumlare, ett däggdjur som lever i de hav som Stena Line trafikerar i norra Europa.

Happy och Dan Sten Olsson, båda väldigt ”happy”! Foto: Victoria Edström/Stena.

– Som namnet antyder vill Happy sprida glädje, lycka och ”happiness” omkring sig med sin magiska fena. Han älskar att sjunga, dansa och kramas. Tillsammans med barn och deras familjer vill han skapa den lyckligaste reseupplevelsen någonsin, fortsätter Kristina Nyström.

Historien om Happy och hans vänner

Historien om tumlaren Happy som sprider glädje och stjärnor omkring sig med sin magiska fena tar sin början i världen Happy World, där han bor, långt under havsytan. Där regerar surkrabban Caesar, som inte tycker om sång, glädje eller musik. När han svingade sin trollstav försvann all färg och glädje från Happy World som nu blev en grå och tyst plats.

Men, en dag hörde Happy ett ljud som gjorde honom nyfiken. Ljudet kom från barn som lekte och skrattade och matroser som sjöng och dansade ombord på en färja. När Caesar såg detta blev han ursinnig och fångade Happy i sina nät. Matroserna ombord på färjan såg det och firade ner en livbåt för att hjälpa honom loss.

Happy kunde nu återvända Happy World och tillsammans den skönsjungande och förtrollande sjöstjärnan Seastar bröt han den onda förtrollningen så att Happy World än en gång blev en färgglad och lycklig plats. Sedan dess hälsar han ofta på hos oss på Stena Line för att träffa, sjunga och dansa med matroserna och barnen.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier