Sval sommar, det nya heta – MSC Cruises satsar på Norges fjordar

Tromsö, pressbild MSC Cruises.

En sval sommar blir det nya heta i år. I alla fall om man ska tro MSC Cruises satsning i sommar på våra nordligare breddgrader. Fram till den 3 september kommer exempelvis MSC Cruises fartyg MSC Grandiosa att helt vara dedikerat till de norska fjordarna.

De sju nätter långa kryssningarna startar i Köpenhamn och Kiel. Därifrån rör sig fartyget sedan upp till och runt i Norges havstrakter som har rykte om sig att vara sagolikt vackra. Även MSC Preziosa, MSC Poesia, MSC Magnifica och MSC Virtuosa erbjuder 7-nätters-kryssningar till Norges fjordar under sommaren 2022.

MSC Grandiosa, pressbild.

Med MSC Grandiosa kommer man bland annat till byn Hellesylt där gästerna får utforska Sunnylvsfjordens prakt. Vidare besöker man även Aurlandsfjorden, hamnstaden Ålesund och byn Flåm innan fartyget anlöper Kiel i Tyskland för att sedan återvända till Köpenhamn.

Flåm, Norge (pressbild MSC Cruises).

Det nya upplägget tillkom tack vare att MSC Cruises tog bort Sankt Petersburg i Ryssland från sitt kryssningsprogram. MSC Poesia och MSC Preziosa kommer fortfarande att anlöpa Östersjön och Baltikum men Sankt Petersburg har blivit ersatt med andra destinationer som Stockholm, Tallinn och Visby.

Ska vi tro Diana Flobecker, en av gästerna ombord just nu på MSC Grandiosa så är det ingen förlust:
– Att Norge var så vackert! Det är som en saga här, berättar Diana, jag bara älskar det!

Foto: Instagram @dianasdrommar
Foto: Diana Flobecker (Instagram: @dianasdrommar)

Våra svala breddgrader är heta i hela världen

Inte undra på att Norge med sina vattenfall, fjordar och mäktiga berg inspirerat stora sagoberättare som Disney. Det var ju härifrån de hämtade sin inspiration till filmen Frost!

Den som tycker en vecka ombord är för kort kan satsa på två veckors-kryssningarna med MSC Poesia. Där får man uppleva både delar av Norge samt Warnemünde i Tyskland och Östersjön. MSC Poesia gör även 7-nätters kryssningar.

Molde, Norge (pressbild MSC Cruises).

Är det nya MSC Virtuosa som lockar finns möjligheten att komma till Norge även med detta fartyg. Då får man dock utgå från Southampton istället. Kryssningarna är på mellan 7-12-nätter och anlöper Haugesund, Flåm, Olden, Maloy, Nordfjordeid och Molde, avresor fram till september. 

Övriga kryssningar till Norges fjordar under sommaren 2022

Ytterligare ett spännande tips är de nordliga kryssningarna med MSC Magnifica på mellan 11 och 14 nätter. Kryssningarna startar i Hamburg, Tyskland, med anlöp till bland annat Kristiansand, Narvik, Longyearbyen, Honningsvåg, Nordfjordeid, Molde och Maloy. Avgångarna pågår fram till 21 augusti.

Här får man alltså både besöka de allra nordligaste delarna av Norge som hör till Nordkap, liksom aktiska Svalbard. En sval sommar är alltså det nya heta om man får tro MSC Cruises kryssningsprogram!

2 kommentarer på “Sval sommar, det nya heta – MSC Cruises satsar på Norges fjordar

  1. Synd bara att MSC inte har egen transfer från Kastrup till kryssningshamnen, en sträcka på ca 20 km. Jag var först inbokad på en av dessa kryssningar men då taxin ( i mitt fall rullstolstaxi som måste förbokas) skulle kosta ungefär lika mycket som flyget från Arlanda till Kastrup så avbokade jag. Även för att jag tyckte det kändes osäkert att ev bli ståendes om specialtaxin av någon anledning inte skulle dyka upp/bli försenad.

    1. Det förstår jag. Vad synd!
      Hoppas du hittar en annan kryssning med anslutning som funkar.
      Sommarhälsningar, Heidi

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier