Tallink Grupp moderniserar för 75 miljoner euro

Fartygsrenoveringar är något som sker löpande hos alla rederier, såväl tekniskt som ytmässigt. Nu har de skett slag i slag hos Tallink Silja som haft flera av fartygen på torrdocka i början av året. Mellan 2014-2018 har Tallink Grupp investerat över 75 miljoner euro i fartygsrenoveringar.

Storm tidigarelade renoveringen av Isabelle

Isabelle, som trafikerar Stockholm-Riga linjen, återvände i trafik i slutet av januari efter reparationer av fartygets bogportar som tog skada av stormen i början av januari. Dockningen skedde tidigare än planerat på grund av det som inträffat.

Bolaget bestämde sig för att ta fartyget ur trafik under en returresa till Stockholm för extra reparationer. Nödvändiga reparationer hade utförts omedelbart på fartyget efter stormen där fartyget förklarades sjösäkert för fortsatt verksamhet av både lettiska och svenska myndigheter. Den planerade dockningen skulle skett i slutet av mars men nu alltså fick Isabelle genomgå sin uppfräschning tidigare.

Silja Resort; ny upplevelse på Helsingforslinjerna

Silja Symphony, som trafikerar rutten Stockholm – Helsingfors, fick under sin dockningsperiod den största uppgraderingen sedan 2014. Totalt har 6500 kvm renoverats och moderniserats för att ge resenärer en ”Silja Resort-upplevelse”. Under den två veckor långa dockningen på varvet i Åbo fick även showbaren, Atlantis Palace, en totalrenovering. Detta innebar bland annat ett nytt grafiskt manér och namn, Starlight.

Sea View Lounge i fartygets för, har integrerats med Starlight i syfte att skapa en avslappnande mötesplats ombord. Fine-dining restaurangen Bon Vivant har totalrenoverats, och den tidigare restaurangen El Capitán har gett plats för det välkända restaurangkonceptet Grill House.

I hytter och allmänna utrymmen har 4500 kvm mattor bytts ut, badrum i de exklusiva Commodore-hytterna har renoverats och världens första flytande Tommy Hilfiger-butik har öppnat på fartygets promenadgata.

Större lekytor på Galaxy

Galaxy återkom i trafik på sin rutt Stockholm-Åbo första veckan i februari. Då hade hon under 16 dagar befunnit sig på Remontowa-varvet i Gdansk. Där hade fartyget genomgått ett omfattande renoveringsarbete med uppfräschade butiksytor, restauranger och ett helt nytt Silja Land till följd av det omfattande investeringsprogrammet.

Tre ytor ombord utmärker sig efter nyrenoveringen: Caféet i fartygets för har totalrenoverats och Fastlane introducerats. Ett nytt lekland vid namn Silja Land har tagit form och en flytande Superdry-shop in shop har öppnat. Fastlane är ett välkänt restaurangkoncept som återfinns på flertalet av koncernens fartyg och erbjuder enklare rätter samt en nattmeny i en ljus och modern miljö.

Fashion Street har förstärkts med en 70m2 shop in shop genom det populära klädmärket Superdry, som sedan 7 år tillbaka återfunnits ombord. Silja Land är en helt ny lekplats för barn, nu med en mycket större lekyta.

Baltic Queen, mer effektiv och miljövänlig

Tallink-fartyget Baltic Queen fick en ”semester” på hela sex veckor på Remontowa-varvet i Gdansk. Under dockningsperioden har stora renoveringar och tekniskt underhåll genomförts och flertalet innovativa lösningar installerats för att öka fartygets energieffektivitet och miljövänlighet.

Ombord Baltic Queen har renoveringsarbetet koncentrerats till restauranger, allmänna utrymmen och tekniska arbeten. Helt nytt är det väletablerade restaurangkonceptet, Fastlane, som nyligen introducerats på det nyrenoverade systerfartyget, Galaxy.

Grande Buffét har moderniserats och fartygets showbar, Starlight, har tagit det nya grafiska manéret i bruk. I allmänna utrymmen har nya mattor tillkommit samt uppgraderingar av barer, korridorer, butiker och hytter har utförts.

Baltic Queen trafiker rutten Stockholm – Tallinn och kan nu lagom till våren och sommaren bjuda på större passagerarkomfort samt ökad miljövänlighet och ekonomisk effektivitet. Kvar är nu Tallink-fartyget Victoria I som också ska dockas för planerat underhåll och moderniseringsarbeten under våren.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier