Tallink Grupp stärker sin roll inom detaljhandeln

Tallink Duty Free har blivit erkänt som en av de bästa inom skattefri detaljhandel. Företaget har nominerats till Frontier Awards 2018. Pressbild.

Tallink Grupp har nyligen tecknat ett franchiseavtal med Bestseller Finland OY och förvärvat franchise-rättigheterna för modevarumärkena Jack & Jones och Vero Moda i Estland. Som en del av avtalet kommer Tallink Grupp också att starta två ytterligare butiker iland i Tallinn, ett i shoppingcentret Ülemiste och ett i köpcentret Rocca Al Mare.

Franchise för Esprit

I februari förvärvade koncernen franchise-rättigheter för det globala varumärket Esprit och började driva Esprits tre butiker i Estland; två i Tallinn, i shoppingcentret Ülemiste och köpcentret Rocca Al Mare och en i Tartu.

Tallink Grupps butiker och restauranger omsätter årligen över 500 miljoner euro och utgör 56 procent av koncernens totala årliga intäkter.

– Detaljhandeln spelar en viktig roll i Tallink Grupps framgångar. Dussintals starka varumärken finns redan representerade ombord på våra fartyg. Den kontinuerliga utvecklingen och utvidgningen av vårt sortiment är något vi jobbar på varje dag. Förutom detaljhandeln ombord har vi också varit verksamma inom retail iland i flera år, om än i begränsad utsträckning. Vi är övertygade om att de fem landbaserade butikerna kommer att utgöra en stark grund för vidareutveckling av vår verksamhet och det kommer garanterat fler nyheter i framtiden, säger Paavo Nõgene, VD för Tallink Grupp. ”

Fler partners är på gång

– Jack & Jones och Vero Moda är båda kända modevarumärken, som har varit populära bland våra estniska kunder under många år. Att lägga till dessa två varumärken kommer att ge god variation till vår franchiseportfölj och vårt erbjudande till våra kunder, säger Aimar Pärna, chef för Tallink Duty Free.

Enligt Pärna har ett stärkt partnerskap med varumärket Esprit sedan februari redan gett Tallink Grupp värdefull erfarenhet och kunskap för att vidareutveckla koncernens detaljhandel iland.

– Dessa två franchiseavtal är definitivt inte de sista för oss. Vi har redan fler potentiella partners och avtal i sikte idag, säger Aimar Pärna.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier