Tallink Silja lanserar adventskryssningar till Visby

Pressbilder Tallink Silja.

Efter sommarens succé med 26 slutsålda kryssningar till Gotland och Norrland har intresset för inhemska kryssningar bara vuxit. För att möta efterfrågan lanserar Tallink Silja nu möjligheten att för första gången på 30 år kryssa till Visby vintertid. Idag släpps biljetterna till fyra jul-/adventskryssningar till världsarvsstaden med Silja Symphony.

– Fortsatta reserestriktioner och osäkerhet gör att intresset för upplevelser inom Sverige är större än någonsin. Gotland är en av Sveriges mest älskade destinationer, och feedbacken från kunderna under våra kryssningar till Visby i somras var fantastisk. Därför vill vi nu erbjuda möjligheten att njuta av Visby även i vinterskrud, och få en fantastisk julstämning med julbord, shopping och julaktiviteter i toppklass under resan dit, säger Marcus Risberg, vd för Tallink Silja.

– Att Tallink Silja väljer att besöka oss även i advents- och juletid betyder oerhört mycket för det lokala näringslivet, inte minst i dessa utmanande tider. Gäster kommer att mötas av en välkomnande atmosfär kryddad med ljus, ljud och dofter, och våra företagare och föreningar står redo att erbjuda minnesvärda upplevelser med alltifrån kulturevenemang och marknadsstånd till lokal mat och dryck. Självklart kommer även våra världskända Covid-riddare att välkomna alla gäster vid kajen, säger Magnus Olsson, verksamhetsledare för Visby Centrum.

Pris av Swedish Brand Award

Tallink Silja har infört en lång rad åtgärder för säkra resor under Coronapandemin. Nyligen prisades företaget av Swedish Brand Award, Sveriges största varumärkesmätning, för sin hantering av Covid-19 ombord på fartygen.

– Säkra resor för våra gäster och en trygg arbetsmiljö för vår personal är vår högsta prioritet. Vi har arrangerat ett stort antal inhemska kryssningar sedan i juli och har därför väl inarbetade rutiner. Vi är otroligt stolta över att detta nått ut till den bredare allmänheten och att resenärerna känner att de kan resa tryggt med oss, säger Marcus Risberg.

– När många andra valt att ställa in sina julaktiviteter på grund av Coronapandemin, har vi istället valt att ställa om. I nära samarbete med Region Gotland skapar vi nu en säker och stämningsfull juldestination för både gäster och bofasta, bland annat har våra krögare nyligen beviljats tillstånd att hålla uteserveringarna öppna året ut. Tillsammans med de åtgärder som Tallink Silja vidtagit ombord känner vi oss mycket trygga och ser fram emot att välkomna alla besökare till ön, säger Magnus Olsson.

Fyra adventskryssningar kommer att äga rum, mellan Stockholm och Visby, via Mariehamn på Åland. De aktuella datumen är den 27 november och 4, 11 och 19 december. Fartyget lämnar Värtahamnen kl. 16.45 på fredagen, lördagen spenderas på plats i Visby, och fartyget är åter i Stockholm kl. 13.30 på söndagen.

Biljettförsäljningen startar den 15 oktober.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier