Tallinks fartyg Isabelle får ny karriär

Fartyget Isabelle startar ny karriär. I början av april 2023 undertecknade Tallink Grupps dotterbolag i Lettland, AS Tallink Latvija, och Hansalink Ltd, ett flerårigt charteravtal med det kanadensiska företaget Bridgemans Floatel Limited Partnership gällande fartyget Isabelle. Avtalet innehöll en köpoption, och idag har denna köpoption nyttjats då Bridgemans-koncernens dotterbolag på Cypern, Notamare Shipping Company Limited, förvärvat fartyget från Tallink Grupp.

Det lettiska fartyget Isabelle, som innan Covid-19-pandemin trafikerade linjen Riga-Stockholm, har varit uthyrt till Bridgemans Floatel Limited Partnership sedan den 1 juli 2023. Isabelle lämnade Tallinn för Kanada i december 2023 efter en omfattande ombyggnation av fartyget. Fartyget anlände till Kanada i början av januari 2024 och anslöt sig då till en lång lista över floatels (flytande hotell) som Bridgemans har byggt, placerat och drivit runt om i världen i syfte att betjäna stora industri- och resursprojekt. Dessa floatels är i stort sett självförsörjande och fullt utrustade för att utgöra säkera, trygga och bekväma långtidsboenden.

Ny karriär som floatel

”Vi är glada att Isabelle nu, efter nästan 11 år i Tallink Grupps flotta och vid en respektabel ålder av 35 år, kommer att fortsätta erbjuda en värdefull och välbehövd tjänst liknande den hon erbjöd ukrainska krigsflyktingar här i Tallinn tidigare. Även framöver kommer hon att utgöra tryggt boende för människor – men denna gång för arbetare vid stora globala industri- och resursprojekt”, säger Tallink Grupps VD Paavo Nõgene.

”Tallink Grupp har en lång historia av samarbete med Bridgemans. Vårt samarbete sträcker sig över ett decennium, så vi är glada att Isabelle är i goda händer och vi vet att hon kommer att tas väl om hand av de nya fartygsägarna.” Försäljningen kommer att ha en positiv inverkan på Tallink Grupps finansiella resultat för 2024.

Tallink Grupp är en av de ledande leverantörerna av passagerar- och frakttransporttjänster på Östersjön. Bolagets flotta består av 15 fartyg och företaget trafikerar olika rutter under varumärkena Tallink Silja Line och Tallink Shuttle.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier