Tallink renoverar och gör fartygsrockad

Silja Europa

Under veckan är det dags för efterlängtade nyheter och förändringar för några av Tallinks kryssningsfartyg. Silja Europa, som fått ett rejält ansiktslyft för 160 miljoner kronor, kommer åter att trafikera rutten mellan Helsingfors och Tallinn med start måndag den 12 december.

Samtidigt får fartyget Romantika, som tidigare trafikerat rutten Tallinn–Stockholm, premiär på en ny rutt: Riga–Stockholm. Baltic Queen lämnar rutten Tallinn–Helsingfors, och kommer från och med den 13 december att trafikera rutten mellan Tallinn och Stockholm.

– Vi vill ge våra resenärer en ny och uppfräschad reseupplevelse. Totalrenoverade Silja Europa är ett omtyckt fartyg med sin alldeles egen historia, Baltic Queen har varit väldigt uppskattat, särskilt bland våra estländska resenärer på Tallinn–Stockholm-rutten och på den lettländska rutten har det länge varit efterfrågat och efterlängtat med dagliga avgångar. Vi är glada över att våra jul- och nyårskunder får vara de första som får uppleva alla nyheter, säger Janek Stalmeister, vd AS Tallink Grupp.

Baltic Queen

Trafiken mellan Stockholm och Riga blir nu daglig, när Victoria I får sällskap av Baltic Queen på rutten. Baltic Queen går i docka under ett par veckor i början på 2017 för en totalrenovering.

Framförallt är det parfymbutiken, informationsområdet samt à la carte-restaurangen Piazza, som kommer att byta koncept till uppskattade restaurangen Grill House. Även bufférestaurangen, showbaren och bastuområdet kommer att byggas om.

Romantika

Romantika går i docka för renovering i början på nästa år. Bland annat kommer restaurangen Fast Lane att ersätta nuvarande Seaside Bar och fartyget kommer även att få ett nytt och större lekutrymme för barn. Även showbaren och bufférestaurangen kommer att byggas om och få ett ansiktslyft.

Silja Europa kommer nu att kryssa vidare tillsammans med höghastighetsfartygen Star och Superstar på rutten Helsingfors–Tallin. Fartyget har totalrenoverats under sammanlagt tre månader, där rederiet investerat 160 miljoner kronor. I december kommer sammanlagt 1015 hytter att renoveras – 922 A- och B-hytter, 87 deluxhytter och sex sviter, i januari kommer återstående 137 C-hytter att renoveras.

Nyrenoverad hytt, Silja Europa.

Fartyget får också fem nya restauranger, en ny bar och ett helt nytt konferensområde. Bufférestaurangen och Grill House, samt puben och en av barerna har renoverats. Kaféet Coffee&Co är en nyhet ombord som tidigare endast funnits på linjen Helsingfors–Stockholm. Under våren 2016 renoverades Silja Europas showbar och restaurangerna Tavolata och Fast Lane tillkom.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier