Viking Line lanserar adventskryssningar till Visby

Efter sommarens rekordstora intresse för inhemska kryssningsdestinationer och i samband med att pandemirestriktionerna till stor del nu avvecklas, släpper Viking Line för första gången tre adventskryssningar till Visby. Fartyget Viking Cinderella kommer att avgå från Stockholm till Gotland den 5, 12 och 19 december 2021. För den som hellre förlägger sin kryssning till storhelgerna erbjuder rederiet också julaftons- och nyårskryssningar till åländska Mariehamn.

I takt med att pandemin klingar av och vaccinationstäckningen i samhället ökar, har intresset för Östersjökryssningar närmast exploderat. Sommarens kryssningar till inhemska destinationer såsom Höga Kusten, Visby och Ystad har gått åt som smör i solsken. Reseupplevelsen normaliseras dessutom ytterligare nu när de flesta pandemirestriktioner äntligen avvecklas. Därför satsar vi i år för första gången på vinterkryssningar till Visby, säger Kenneth Gustavsson, försäljningsdirektör Viking Line Skandinavien.

Stämningsfulla kvällar ombord

Dessa adventskryssningar till Visby innehåller två stämningsfulla kvällar ombord och en dag på ett vintergnistrande Gotland, med möjlighet att gå på julkonsert eller ta en guidad stadsvandring i Visby. Kocklandslagets julbord och gotländsk middag ingår i kryssningspaketet. Kryssningarna avgår från Stockholm på andra, tredje och fjärde advent den 5, 12 och 19 december med populära kryssningsfartyget Viking Cinderella.

Foto: Tuukka Ervasti/Viking Line.

Den som hellre firar storhelgerna till havs har också möjlighet att boka en kryssning. I år erbjuder Viking Line en fullspäckad julaftonskryssning med Viking Cinderella från Stockholm till Mariehamn och åter, samt sprakande nyårskryssningar med fartygen Cinderella och Rosella.

Självklart erbjuder Viking Line också ett dignande julbord på samtliga fartyg från och med mitten av november. Julbordet är signerat Viking Lines mångåriga samarbetspartner Svenska Kocklandslaget och innehåller förutom fräscha vegetariska alternativ alla klassiska läckerheter från sill till köttbullar och ris á la Malta.

Läs också: Test av Viking Lines julbord 2019.

En kommentar på “Viking Line lanserar adventskryssningar till Visby

  1. Ett vintergnistrande Gotland har väl aldrig hänt
    Mer regn storm och snöglopp tiden de har vinter. Fråga alla som i forntiden gjorde lumpen på Gotland. P18.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier