Vin i fokus hos Viking Line; bästsäljare och nya fartygsviner

De nya fartygsvinerna för 2023 och 2024. Pressbild VIking Line.

Vin i fokus är det som gäller hos Viking Line. Från och med februari finns sju nya skeppsviner i fartygens restauranger, i buffén och i tax free. I taxfreebutikerna är det kategorin som säljer bäst.

Viking Line har valt ut nya fartygsviner för två år framåt. På listan finns torr och fräsch tysk riesling, fylligt mjukt rödvin från Portugal samt högklassigt bubbel från Champagne och Katalonien. Kvalitet, mångsidighet och trendighet var nyckelord när de nya fartygsvinerna valdes ut bland hundratals alternativ.

– Våra nya fartygsviner följer de aktuella vintrenderna i fråga om såväl kvalitet som stil. När vi väljer ut viner med hjälp av ett vinteam som består av restaurang- och tax free-personal från alla våra fartyg fäster vi särskild uppmärksamhet vid vinernas kvalitet och hur de fungerar med olika maträtter, plus att vi också lyssnar på kundernas önskemål. I år provsmakade vi hundratals olika viner innan vi hittade de bästa för våra behov, berättar Restaurant Category Manager Ossi Ruusunen på Viking Line.

Viking Lines nya portugisiska rödvin Defesa do Esporão Tinto är en ypperlig kompanjon till exempelvis kötträtter och grillade grönsaker. Den fräscha tyska rieslingen Neiss Riesling Trocken passar perfekt till bland annat fisk- och skaldjursrätter.

Fartygschampagnen valdes också den här gången ut i samarbete med Master of Wine Essi Avellan. Både champagnen Laurent-Perrier Brut L-P och det katalanska mousserande vinet I Heart Cava fungerar lika bra som aperitif som till mat.

– Mousserande viner och champagne är utmärkta måltidsviner, eftersom syran i dem gör att de passar ihop med verkligt många olika smaker. Glädjande nog väljer våra kunder numera ofta vin per glas, eftersom de vill smaka på nya viner och pröva olika smakkombinationer, säger Ossi Ruusunen.

Mest sålda kategorin i tax free

Vin i fokus gäller även i taxfreebutikerna. Vin har gått om kosmetika, starka alkoholdrycker och sötsaker och blivit den mest sålda varukategorin i Viking Lines tax free-butiker.

– Våra passagerare är väl medvetna om vårt vinsortiments höga kvalitet och de moderata sjöpriserna. Hos oss är vinerna alltid en fjärdedel billigare än på fastlandet, ibland till och med nästan hälften billigare. Våra temaveckor, bland annat rieslingveckorna som börjar i februari, brukar också locka resenärer, säger Head of Retail Operations Mats Kotka på Viking Line.

Viking Lines vinsortiment utökas hela tiden utifrån kundernas önskemål. Viking Line satsar fortlöpande på att förbättra restaurang- och tax free-personalens vinkunskaper.

Viking Lines nya fartygsviner 2023–2024

Vitt vin:

Neiss Riesling Trocken, Pfalz, Tyskland. Det torra och fruktigt aromatiska vinet som är framställt av Rieslingdruvor kommer från Pfalz, som är Tysklands näst största vindistrikt. Passar särskilt bra till fisk- och skaldjursrätter.

Rött vin:

Defesa do Esporão Tinto, Alentejo, Portugal. Ett elegant, rikt och intensivt rött vin från Alentejo i södra Portugal. Ett utmärkt val till kötträtter och grillade grönsaker.

Champagne:

Laurent-Perrier Brut L-P, Champagne, Frankrike. En fruktig champagne med fina rostade noter från det berömda champagnehuset Laurent-Perrier. Ett utmärkt val som aperitif och till mat.

Mousserande vin:

I Heart Cava, Katalonien, Spanien. Ett lätt och fruktigt mousserande vin med krispiga toner av citrus. Ett utmärkt val som aperitif och till mat.

Bufféviner (rött, vitt och rosé):

MIA, Freixenet. En modern, ungdomlig och fräsch vinserie från Spanien. Framställda av landets ursprungliga druvsorter. Vinerna passar särskilt bra till våra bufférätter.

Ovanstående är en pressrelease från Viking Line.
Här kan du läsa om när jag testade vinerna på en lunch ombord.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier