Kompakt och tufft för soloresenären på Norwegian Prima

Norwegian Cruise Line var först med särskilda hytter för soloresenärer. Om jag inte minns fel var de till och med först med studio-hytter. Studiohytter är hytter för soloresenärer, de som reser på egen hand men inte vill betala dubbelt för en tväbäddshytt de nyttjar själva.

När jag var ombord på Norwegian Prima var det en av representanterna för rederiet som var vänlig nog att visa upp sin så att jag fick kika in.

Studio-hytterna är kompakta, inget snack om saken. Men inte väljer man ett stort fartyg med fina områden och häftiga aktiviteter för att sitta instängd själv i hytten! Här finns allt man behöver från en fullbred säng, separat litet badrum med dusch, väggfäst tv som går att vika ut och öppna garderober för en luftigare känsla.

Tufft och modernt

Stilen är – till skillnad från exempelvis en balkonghytt på Norwegian Prima – här tuffare med en flirt till det industriella. Trädelarna är mörkare och matchas av svarta lister och gråblå textilier. Det känns helrätt, och annorlunda mot rederiets första studiohytter som gick i vitt med intensivt färgade ledlister.

Studiohytterna ligger i en avskild avdelning, dit man bara har access med sin hyttnyckel. För gäster i studiohytterna ingår även access till en särskild lounge, där det finns tillgång till vatten, kaffe och te samt frukt och några bakverk.

För en extra avgift kan man även tappa upp ett glas öl, vin eller läsk (det ingår inte även om man har dryckespaket). I alla fall bra service med en egen liten minibuffé till denna avdelning så soloresenären slipper springa över hela fartyget om ”småsuget” skulle sätta in!

Privata extrautrymmen

Innanför denna del med servering finns ytterligare två rum med böcker och sittplatser men här kunde jag inte gå in eftersom det var belamrat med vad som såg ut som utrustning för något tv-team (kryssningen jag var på var en invigningskryssning för media och resebranschen).

Studioloungen på Norwegian Prima (skiss, NCL).

Studiohytternas totala yta är på cirka 8,8 kvm och priset för soloresenären ska ligga på ungefär 1,5 gånger priset jämfört med om man delar en vanlig hytt med någon.  

Idag har rederiet studiohytter på fartygen Pride of America, Norwegian Getaway, Norwegian Escape, Norwegian Epic, Norwegian Encore och Norwegian Breakaway, Norwegian Bliss, Norwegian Breakaway, kommande Norwegian Viva och så Norwegian Prima som detta inlägg handlat om. Men efter vad jag hört är planen att alla fartyg i flottan ska få det!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier