Välkommen in i min DeLuxe-hytt på Silja Serenade

Foto: Lisa Marie Green Weijmar.

Silja Serenade har 10 olika hyttkategorier där en DeLuxe-hytt är den fjärde bästa (de som är ännu finare och större är Commodore, Junior Suite och Executive Suite).

En DeLuxe-hytt är 14 kvm och finns med utsikt över fartygets promenad eller mot havet. Jag hade en med vy över havet vilket var både vilsamt och vackert. Plus att man kan se vad det är för väder. Och vakna med soluppgången utanför sitt fönster, och finns det något vackrare när man är till havs? 🙂

Hytten går i marina toner och har utöver den fullbreda dubbelsängen även skrivbord med pall, sammetsklädd blå bänk och en fåtölj som går att bädda ut till en extrasäng med måtten 160 x 80 cm. Praktiskt om man exempelvis reser med ett barn (man får ha denna hytt med två barn men då sover ett barn med föräldrarna i dubbelsängen). Plats för avhängning, tv, telefon, hårtork och minibar finns också.

Minibaren ingår förstås och där finns två vatten (stilla och med bubblor), två cola, två öl och två piccoloflaskor med fartygets mousserande vin (för tillfället är det ett vin som heter Aurea).

Badrummet (i färgkombinationen vitt och gammelrosa) har dusch och handfat med plats att ställa ifrån sig necessären. Dessutom är den försedd med fyra små kombinerade duschkräm/schampo-tuber, tandborste och minitandkräm (2 set) samt öromproppar (2 set).

Plus och minus med min DeLuxe-hytt

I denna hyttkategori ingår specialfrukost (inklusive ett glas mousserande vin). DeLuxe-hytterna ligger på däck 11 bakom glasdörrar i separat korridor.

Jag tyckte hytten var väldigt bekväm och bra. Golvet kändes hygieniskt och färgerna var fräscha. Sängen var skön och minibaren generös. Bra var också att telefonen hade automatisk väckning; man bara tryckte på knappar för hur långt före ankomst man ville bli väckt (1 timme, 2 timmar).

En sak irriterade mig; att min hårtork hade så kort sladd att den knappt räckte mig till halsen. För att nå håret på huvudet fick jag stå dubbelvikt framlutad (först efteråt insåg jag att jag hade kunnat sätta mig på pallen). Min väninna, som hade en likadan hytt intill, hade dock en tillräckligt lång sladd på sin hårtork så det verkade inte vara något genomgående ”fel”.

Om du vill läsa mer om olika boendeformer till havs; du vet väl att Seafun har en helt egen sektion bara om hytter?

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier