Vår standard utsides-hytt på Royal Clipper

vår kryssning med Royal Clipper, det största segelfartyget i världen, hade vi en trebäddshytt på däck 2 vilket är strax över vattenlinjen. Denna hyttkategori (standard utsides) är knappa 14 kvm och har två små runda fönster så att man kan se ut.

Marin inredning och marmorbadrum

Hytten är trivsam och fin. Ett fat med kakor väntade i hytten när vi kom. Förutom en dubbelsäng och en enkelbädd som fälls ner från väggen finns en liten sittyta, en pall, ett litet bord med spegel över och safe under, en byrå, ytterligare en låda under sängen att förvara saker i samt tre lådor bredvid ena sängen, garderob och badrum.

Badrummet, helt klätt i marmor, hör helt klart till de flottare jag haft på en kryssning! Här finns toalett och dusch samt en stor spegel på insidan av dörren. Över handfatet finns också en spegel med en smart inbyggd hylla bakom. Hyllplan finns också undertill att förvara saker på.

I en korg i badrummet finns Star Clippers egna produkter (schampo, duschtvål, kroppslotion, bomull, tops, nagelfil och tvålar).

Felvinklad tv

Ett minus var tyvärr att tv:n (en gammaldags ”tjockvariant”) sitter så högt upp att vinkeln blir fel om man vill ligga på sängen och titta. Dessutom speglade sig ytan i just den vinkeln så att man inte kunde se ordentligt.

Även om vi inte tittade mycket på tv gick vi ofta till hytten tidigt eftersom vi hade med oss vår då endast tvåårige son. Vissa kvällar hade det varit skönt att kunna ligga och slappa och se en film medan han sov. DVD-spelare fanns och filmer fanns dessutom att låna ombord.

Bortsett från detta trivdes vi mycket bra i denna standard utsides-hytt!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier