
När vi nyligen var ombord på Finnlines fartyg Finnsirius passade vi på att spana in nyheten ”Bistro dinner” som då hade funnits i bara tre veckor. Tidigare på dagen kan man äta Skärgårdsbuffé på buffet-sidan Cargo men till middag har rederiet nu alltså skapat ett alternativ på bistro-sidan (Fisherman’s Bistro).

Detta alternativ ska finnas på båda Superstar-färjorna (alltså Finnsirius och Finncanopus) och anledningen ska vara att man då kan dela på lastbilschaufförer och andra passagerare/kryssningsgäster. Chaufförerna kan äta middag på Cargo buffet två gånger under kvällen. Övriga gäster har också två tider att välja på för Bistro dinner: 17.30 – 19.00 eller 21.00 – 23.30.
Bistro dinner kostar 26 euro per vuxen vid köp på plats, vid förköp kostar den 24 euro. Barn betalar vid förköp 12 euro (6-12 år) eller 18 euro (12-17 år).
Utbudet på Bistro dinner
Jämför man med Skärgårdsbuffén är utbudet mindre, men man betalar också 130 kronor mindre per vuxen. Buffén hade tre sallader till förrätt, fyra varmrätter med tillbehör, ostbricka samt två desserter.

Varmrätterna var vid vårt besök nötytterfilé med rödvinsås, ugnsbakad lax i dill-citronsås, köttbullar i tomatsås samt en vegetarisk linsgryta med tofu. Till detta kunde man välja ugnsbakad palsternacka, ugnsrostad potatis med vitlök och timjan samt pommes frites till.




Dryck ingår också, och man kan välja mellan läsk med fri påfyllning eller ett glas vin eller ett glas öl.

Utöver Bistro dinner kan man förstås beställa bara en varmrätt i Fisherman’s bistro (till exempel deras Superstar burger som vi recenserat här) eller äta à la carte på Micke’s Wine & Dine (läs om när vi gjorde det på utfarten från Kapellskär med Finncanopus).
Vi var ombord i ett betalt samarbete med Finnlines men detta inlägg var inte beställt av dem utan något jag bara kände att jag ville dela med er läsare ändå, som ett tips.
Vilket middagsalternativ lockar dig mest? Berätta i en kommentar här på sajten!
