img_6828_1
Traditionell main dining på TUi Discovery. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

När man kryssar med TUI Discovery finns flera middagsupplevelser att välja på vilket alltid är trevligt. Det är inte bara roligt att variera miljön man äter i utan också menyn och stilen.

Huvudmatsalen i två våningar är uppdelad på den mer traditionella à la carte-restaurangen  47° samt en våning upp; Gallery 47° med italiensk meny. Förutom dessa finns specialrestaurangerna Kora La som serverar asiatisk mat, Surf & Turf Steakhouse samt The Glass House.

specialrestos-tui-discovery
Discoverys specialrestauranger; Kora La, Surf & Turf och The Glass House. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

De flesta matställen ingår i kryssningsbiljetten. På Kora La och Surf & Turf får man betala en extra kuvertavgift på 20-25 pund. På The Glass House är tapas och pizza gratis medan deras Hot Stone-upplevelse där man grillar fisk/kött på en varm sten vid bordet, kostar 9,95 pund.

Vi testade alla restauranger utom Kora La och var nöjda med alla, inga bottennapp alls. Här vill jag också passa på att nämna hur det fungerar med sittningarna kvällstid ombord; huvudmatsalens 47° och Gallery 47° har så kallad open seating, man kommer precis när det passar en själv, jätteskönt att inte behöva passa någon tid. Buffén är förstås öppen att gå till när man vill, på övriga bokar man bord.

img_6813_1
Är det kö på 47°, gå ett däck upp till Gallery 47°, där brukar det finnas plats. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

De två första kvällarna åt vi på italienska Gallery 47° och maten var jättebra. Här varvades två menyer så äter man inte där för ofta finns alltid något man ännu inte provat. Vi var även nöjda med våra middagar i huvudmatsalen 47° men där kunde det vara kö om vi kom sent någon kväll. På 47° varvades menyerna på veckobasis så att den som kryssar två veckor i sträck alltid har nya rätter på menyn att välja på.

Jag vet att ni gillar att läsa om maten ombord när vi kryssar, så mer om middagarna i nästa inlägg! 🙂

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier