Gastronomiskt äventyr utlovas på MSC Seashore

Pressreleasen om MSC Seashores nya matupplevelse ombord är lång och handlar om att gästerna utlovas ett gastronomiskt äventyr ombord. Men vad är egentligen nytt av all denna information? Det var vad vi frågade oss innan vi satte tänderna i den och dissekerade varje detalj!

Det pratas mycket om att föra gästen närmare havet. Om vi lämnar hån därhän (som att man redan ÄR vid havet på en kryssning) så förstår vi vad som menas. Utomhusområden på däck, särskilt i anslutning till befintliga inomhusrestauranger, utökas för att man ska kunna äta även under bar himmel. MSC Seashore får 13 000 m2 däcksyta vilket också möjliggjort fler utomhusserveringar.

Chef’s Court, samlingsplatsen för många av restaurangerna i Seaside-klassen, ska ha fått en ny design, nytt läge och nya restaurangtillskott.

Fartyget får även nya barer och lounger som erbjuder fler möjligheter till live-underhållning i eleganta omgivningar.

Men låt oss ta en sak i sänder.  

Gastronomiskt äventyr

MSC Seashore, MSC Cruises kommande flaggskepp som ska börja kryssa den 31 Juli 2021, får minst sagt ett brett kulinariskt utbud. Totalt kommer man kunna räkna till 18 barer och lounger, inklusive 12 inomhus- och sex utomhusställen, fem specialrestauranger och fyra huvudrestauranger.

-Målet för vårt begåvade interna kulinariska team är att skapa något för varje smakpreferens, vilket ger ett varierat utbud av internationella kulinariska upplevelser. Vi är säkra på att de nya matkoncepten och det otroliga utbudet av restauranger och barer kommer att ge en riktigt minnesvärd gastronomisk upplevelse för MSC Seashore gäster, säger Food & Beverage Vice President Jacques Van Staden.

Fartyget har fyra huvudrestauranger. Dessa inkluderar en dedikerad restaurang för Aurea-gäster med nya menyer dagligen och bjuder på både medelhavsrätter och internationella specialiteter.  

Marketplace Buffet ska ge gästerna en känsla av att de befinner sig på en riktig marknadsplats. Här finns nu tre distinkta områden med olika design och atmosfär: Il Mercato, La Piazza och La Trattoria. Dessutom har buffén fått en uteservering som är en del av Sky Bar och kompletterar de 1100 platserna inomhus.

MSC Seashore, Marketplace Buffet & Restaurant

Gäster i MSC Yacht Club har sin speciella privatrestaurang där de kan äta både frukost, lunch och middag. På MSC Seashore har den fått ännu mer yta. A la carte-menyn erbjuder dagligen nya specialerbjudanden från kocken samt att gästerna även kan välja bland andra gourmeträtter.

Chef’s Court – centrum för specialrestaurangerna

På MSC Seashore kommer man att hitta Chef’s Court med sina fem specialrestauranger på däck 8. Kanske är det här som vägen till ett gastronomiskt äventyr börjar? De fem specialrestaurangerna inkluderar:

HOLA! Tacos & Cantina – För första gången i Seaside-klassen och för andra gången i flottan kommer MSC Seashore att presentera denna latinamerikanska familjerestaurang. Här ska gästerna få njuta av mexikanskinspirerade ”street food” och en omfattande lista med tequila i en rolig, interaktiv miljö.

Butcher’s Cut – MSC Cruises eget steakhouse – med nyheten att man kan äta ute längs fartygets ”waterfront promenade” (något vi känner igen både till namn och koncept från exempelvis Norwegian Cruise Line).

Kaito Sushi Bar – Den asiatiska restaurangen med sushi, sashimi, tempura och annat. Här kommer man hitta en nyhet där maten rullar in på ett ”transportband”. Vi gissar att det är såsom man sett att man gör i Japan där gästen helt enkelt plockar för sig av det man önskar från ett rullande band längs bardisken. Samtidigt undrar vi hur detta kan vara förenligt med striktare coronaregler? Vi gissar att maten kommer väl inplastad men det återstår att se.

Kaito Teppanyaki – Konceptet känns igen från tidigare fartyg; en öppen grill/stekplats med sittplatser omkring där kockarna lika mycket lagar mat som underhåller. MSC Seashore får den största teppanyaki-restaurangen på alla MSC Cruises-fartyg, med åtta grillar och fler sittplatser.

MSC Seashore, Kaito Teppanyaki

Ocean Cay – en lyxig fiskrestaurang där namn förstås kommer från MSC Cruises nya privatö i Karibien; Ocean Cay MSC Marine Reserve. Denna signaturrestaurang serverar inte bara fisk utan även andra rätter som kompletteras med passande viner.

Barer för alla tillfällen

Det finns nästan fler barer än man (förhoppningsvis) borde hinna med under en kryssning! Bland de många koncepten finns också flera nyheter.

En av dem är The Wine Cellar som ska vara ett helt nytt koncept där man både kan ta en promenad genom en vinkällare och få en oenologisk smakupplevelse. En annan är Uptown Lounge som både är en pianolounge och bar, och passar exempelvis bra för avkoppling med levande musik efter middagen.

MSC Seashore, Uptown Lounge

Till nyheterna kan man även räkna Chef’s Court Cocktail Bar som ska ligga i det nya Chef’s Court-området i hjärtat av fartyget. Hit kan gästerna dra sig för att njuta av en sofistikerad cocktail före middagen, vilket var previs vad vi gjorde på MSC Seaview så vi undrar vad det nya består i? Den som vet – lämna gärna en kommentar tack!

MSC Seashore, Cocktail Bar

För panoramautsikt över havet styr man stegen mot Sky Bar eller Horizon Bar utomhus på däck 19. Andra barer är Champagne Bar, Shine Bar och Seashore Bar, alla belägna i fartygets atrium. Sports Bar är den klassiska sportbaren som nu har ett nytt biljardrum och roliga sport-memorabilia för att höja atmosfären.

För Aureas gäster finns Top 19 Solariums eleganta MSC Aurea Bar, som inkluderar en utomhuslounge och bar. Andra återkommande koncept som också finns på MSC Seashore är Venchi 1878 Gelato och Venchi 1878 Chocolate and Coffee Bar där man kan komplettera sin drink eller kopp kaffe med en läcker pralin.  

MSC Seashore, MSC Aurea Bar

Det gäller med andra ord att komma med tom mage och törstig strupe när man ska kryssa med MSC Seashore! Vi får återkomma när vi testat och ge betyg på om vi tycker att man får ett gastronomiskt äventyr ombord eller inte.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier