5 bra saker att se i Åbo

2015_ts_ships_galaxy_day_jokemedia_rgb_002

Nu är det kryssningsdags igen! Ikväll rullar vi ombord på Tallink Siljas fina fartyget Galaxy för ett besök i Åbo. Vi vänder alltså inte direkt hem igen med fartyget utan går av i Finland för lite roliga aktiviteter där.

Jag älskar detta att det går att kombinera fartygsavgångarna som man vill; för ett dygn ombord, en dag iland, en längre semester, en rundresa med bil mellan olika destinationer…

Avgången är sen och ankomsten tidig, vi får därför se exakt vad vi hinner med ombord. En sak är i alla fall säker: äta gott ska vi! Dessutom kommer vi checka in i en för oss helt ny hyttkategori, en familjehytt. Spännande!

Om du också ska till Åbo inom kort och har en dag iland kommer här tips på saker att se och göra.

Turku_Aurajoki_001
Aura-floden i Åbo. Foto: Visit Finland.

5  Åbo-tips

  1. Flowpark – en ekologisk äventyrspark där äventyrsbanorna har byggts upp i levande träd.
  2. Åbo Slott – mer än 700 år gammalt och ett av stadens finaste sevärdheter. I slottet finns både museum och utställningar som lär om slottets historia.
  3. Biologiska museet – ett bra besöksmål för alla som tycker om naturen och kulturhistoria. Museet presenterar den finska faunan och floran från Åbolands skärgård till fjällen i Lappland.
  4. Hantverksmuseet på Klosterbacken – det enda enhetliga trähusområde i Åbo som finns kvar från tiden före Åbo brand 1827. I de mer än 200 år gamla husen finns mer än 30 olika verkstäder, som alla representerar stadshantverk från förindustriell tid.
  5. Forum Marinum – ett mångsidigt centrum för marina aktiviteter. Ett specialmuseum för sjöfart och även den finska marinens museum.

Mer om allt efter helgen, nu på resan kan ni följa oss på insta (seafun.se) och twitter (@SeaFunSE).

Trevlig helg alla kära läsare!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier