Tävlingen om maffigaste lampkronan hos Norwegian Cruise Line

Jag ombord på Norwegian Breakaway. Foto: Annica Nicklasson.

Jag minns när Norwegian Breakaway kom 2013. Jag var ombord på en invigningskryssning även då, och imponerades av en hel del. Bland annat 678 Ocean Place, en del av fartyget omgivet av barer och restauranger – och med en stor trappa i mitten.

Ovanför den här trappan hänger en imponerande lampkrona, eller vad man ska kalla den. Den hängande lampan, lika mycket en eye-catcher som dekorativt element, blev välfotograferad. Först med lampkronan och alla ställen uppradade i Las Vegas style var egentligen Norwegian Epic (som kom 2010). Alla som kom efter – Norwegian Breakaway, Norwegian Getaway, Norwegian Escape, Norwegian Bliss, Norwegian Joy och Norwegian Encore – har någon liknande lampkrona (i alla fall vad jag kan minnas, har kryssat med dem alla utom Joy).

Norwegian Bliss. Foto: Heidi Rovén.

Encores ”tillknycklade papper”

Lampan på Norwegian Encore är omtalad. Eller kanske ska jag säga bespottad. Lite orättvist måste jag säga för jag tycker den är cool.

Norwegian Encore. Foto: Heidi Rovén.
Norwegian Encore, foto: Heidi Rovén.

Du kan se den på både plan 6, 7 och 8. Mindre bling-bling, mer abstrakt artisteri. Eller nåt. Jag är inte ens särskilt bevandrad inom inredning men har ändå stött på en rad lampor med liknande ”oformliga” asymmetriska utseende. Som ett tillknycklat papper som någon sa.

Vad man än tycker så lyser den upp i olika färger precis som sina föregångare. Och lär bli lika fotad. Vad tycker du om Encores mittpjäs?

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier