Viva Cruises bygger nytt fartyg; Viva One

Viva One blir flodkryssningsspecialisten Viva Cruises första egna fartyg. Från juni 2021 kommer Viva One att ingå i rederiets flotta på tio fartyg. Viva One kommer att drivas med hybridteknik, ha 95 hytter och sviter, tre olika restauranger och massor av faciliteter på sin färd längs Donaus vackra landskap.

Jungfrufärden kommer att gå den 26 juni till 3 juli 2021, då fartyget kommer att flyta fram från Frankfurt till den pittoreska, tyska staden Passau. Skeppet kommer sedan att kryssa fram längs Donau och besöka tyska städer som Frankfurt, Würzburg och Nürnberg. Kryssningen kostar cirka 12 500 kr.

VIVA ONE, första av många nya fartyg

Andrea Kruse, operativ chef på Viva Cruises, säger att Viva One är det första av många fartyg de kommer att bygga under de kommande åren. Viva One blir också det första fartyget i Viva Cruises-flotta som använder sig av toppmodern hybridteknik vilket gör det betydligt mer miljövänligt.

Fartyget kommer att använda svavelfritt GTL-bränsle (gas to liquid), vilket signifikant reducerar utsläpp och koldioxidförbrukning. Viva One kommer dessutom att arbeta för minskad användning av plast ombord och satsa på användning av mer miljövänliga material.

Tre restauranger

Viva One har formgivits för att återspegla Viva Cruises avslappnade stil, genom att använda sig av ljusa färger liksom modernt utformade möbler. Fartyget kommer att ha 87 rymliga hytter och åtta sviter, alla av dem i ljusblå och ljusgröna nyanser och med skönhetsprodukter från Rituals.

De gemensamma utrymmena kommer att sammanlänkas med breda trapphus, vilket ger en känsla av ljus och rymd. Viva One kommer även att ha ett spa- och wellnessområde med torr- och ångbastu, ett gym och en badtunna på däck.

Ombord kommer gästerna att kunna äta på tre olika ställen – alla inkluderade i Viva’s all inclusive-kryssningspaket. Riverside kommer att vara fartygets huvudrestaurang med frukostbuffé, lunch och middagsmenyer à la carte samt flexibla öppettider. Moments kommer att vara stället dit man går för speciell mat av toppklass, åtföljt av lättare underhållning. Det tredje alternativet, Viva’s Bistro, kommer att erbjuda en avslappnad atmosfär med ett stort urval av tilltugg och små rätter, inklusive sallader, smörgåsar och hamburgare. Även vegetariska och veganska rätter kommer att finnas på menyn.

10 flodkryssningsfartyg i flottan

Viva Cruises startade sin verksamhet 2018 och har sitt huvudkontor i Düsseldorf, Tyskland. Rederiet är känt för sina exklusiva flodbåtskryssningar och erbjuder kryssningar och utflykter på alla de stora floderna i Europa såsom; Donau, Elbe, Mosel, Rhen, Rhone, Seine och Main- Donau kanalen.

2020 kommer de att ha 10 flodkryssningsbåtar som seglar under deras flagg, (några av dem erbjuder kryssningar under hela året som deras eget flaggskepp Viva Tiara, andra under utvalda perioder).

Viva Cruises kryssningar riktar sig till en internationell publik och erbjuder en femstjärnig servicenivå. Ombord kan gästen njuta av förstklassig mat och dryck, alla hytter har dessutom gratis minibar. Under 2021 kommer Viva Cruises också börja erbjuda expeditioner med MS Seaventure.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier