qwerdtfg
img_6572_1
Familjen SeaFuns första middag ombord.

På en kryssning med TUI Discovery är klädkoden väldigt avslappnad. Egentligen krävs ingen mer särskild packning än vad du vanligtvis förmodligen skulle packa på din semester.

img_6673_1En kväll att imponera

Varje kväll är det Smart Casual som gäller förutom en kväll som kallas Dress to Impress. Det är den traditionella Captain’s Gala Night som fått en lite friare form; smoking och aftonklänning är inte nödvändigt – men man får gärna sätta på sig det finaste man har med sig. 😉

Passa på att fota er

Vi visste detta men klädde ändå upp oss eftersom vi tycker det är kul, barnen också. Isac vill vara fin som pappa med lackskor och allt 🙂 . Dessutom är det ett bra tillfälle att passa på att fotografera sig, särskilt kvällstid står det fotografer runt om på fartyget beredda att ta foton om man vill (men man betalar bara om man gillar fotona och vill köpa dem). Vi gör alltid detta, det är så bra, när blir det av hemma att man bokar tid hos en fotograf, tar sig iväg och orkar fixa hela familjen?

Inte badkläder, inte heller slips

_mg_5231_1
Ja till shorts vid poolen men inte i restaurangerna.

På bufférestaurangen Islands, Snack schack (snabbmat, grab-to-go-koncept) samt inomhuspoolområdet The Glass House kan man komma precis som man är. Det betyder att det är okej att trippa in i shorts eller badkläder från poolen, i alla fall dagtid.

På à la carte-restaurangerna Gallery 47° och 47° är man (självklart) ombedd att inte ha shorts, linnen eller badkläder på sig.

På däck 11 med sin bar och specialrestauranger ska män ha skjorta men slips krävs inte. Vill man ändå klä upp sig är det så klart ingen som hindrar en.

Vi brukar se till att vi alltid har finare kläder med oss eftersom man aldrig vet; vips ska man sitta vid kaptenens bord eller gå på VIP-party, plus att det faktiskt är kul att klä upp sig för sin man/fru. 😉

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier