Afternoon tea på Viking Amorella

Heidi hugger in på en rosa macaroon! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

På samma kryssning som vi premiäråt blinis nyligen, provsmakade vi även Viking Lines variant av Afternoon tea. Det hade länge stått på min to-do lista så jag var glad att det äntligen blev av. Ironiskt nog precis innan de ska byta koncept!

Just nu provar de sig fram, diskuterar och funderar på hur det nya konceptet ska se ut. Kanske kommer det inte ens heta Afternoon tea, men i alla fall likna litegrann den variant vi fick prova. Det återstår att se. Förmodligen blir det en form av sju valfria söta/salta bitar och valfri kaffe/te.

Nyhet; ny variant av afternoon tea på Amorella

Det nya konceptet kommer att finnas på plats på Amorella från och med den 4 februari. Och vill man istället för kaffe eller te ha ett glas mousserande vin kan man förstås köpa till det också. Tapasbaren där detta kommer att serveras lär också byta namn, troligen till Coffee & Wine.

Afternoon tea-mys på Viking Amorella! Foto: Heidi Rovén.

I vårt fall ingick en termos te till samt att vi kompletterade med att beställa in mousserande vin. Eftersom jag inte är så förtjust i det enklare Belvino man oftast får, bad jag dem överraska mig med något annat. Det slutade med att jag gick och köpte just det vinet i taxfreen! Så, det är ett tips; cavan Bujoni (ca 180 kr i taxfree). 🙂

När vi slog oss ner i Food Garden på Amorella fick vi in ett gigantiskt trevåningsfat med afternoon tea för två. Överst tronade en mängd fina små minibakelser av olika slag; citronmarängpaj, bärbakelse, chokladbrownie, nötruta, tryffel…. I mitten fanns två rediga bitar smörgåstårta var med rökt lax-fyllning och den klassiska cream cheese och gurka.

Allt detta plus två rosa macaroons innehöll det generösa fatet. Foto: Kristofer Scheiderbauer.
Scones fanns inte med på Viking Lines afternoon tea, men väl två mättande bitar smörgåstårta. Foto: Heidi Rovén.
Ett hav av salta chips låg på det understa fatet. Foto: Heidi Rovén.

Underst hade de strött ut en rejält lager med rotfruktschips! Så det fanns med andra ord både salt, mättande och sött att njuta av som garanterat fyllde hungern man vanligtvis mättar med en hel måltid! I nuläget kostar en dagskryssning med frukost och afternoon tea, 345 kronor.

Lika gott som en mysig och social stund

Det mysiga med en afternoon tea (liksom tapas och all slags plockmat av det här slaget) är ju förutom att det är väldigt gott också själva stunden och umgänget – den man delar det med (om någon, ”själv är bästa sällskap” fungerar ju utmärkt också!).

Att sitta och plocka med allt gott på ett sådant här fat var jättemysigt! Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Att sitta, njuta i lugn och ro (inget som kallnar), titta ut över den ständiga skiftande utsikten, prata… I vårt fall hade mörkret hunnit lägga sig men icke desto mindre njöt vi, av miljön, den fina servicen och alla godsakerna.

Vi fick också en trevlig pratstund med kallskänkan Tiina som bland annat berättade att man hädanefter kommer kunna beställa detta på plats, inte bara förboka, samt att utbudet kommer att varieras lite efter säsong…mer chokladbakelser till exempel höst och vintertid.

Kallskänkan Tiina som hade förberett vårt fina fat kom och berättade vid bordet vad vi fick. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Det ska bli spännande att se var de landar med detta koncept. Helt klart kommer det inte vara förrän efter fartygets torrdockning då allehanda saker ombord förnyas och förbättras. Vi ser fram emot fortsättningen!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier