Britannia Restaurant

cunard-qm2-britannia-restaurant-ship

Huvudmatsalen ombord heter Britannia Restaurant. Utan att vara varken påtagligt utmärkande åt något håll eller överdådig så är atmosfären väldigt trivsam. Under de två middagar vi har ätit där hittills har vi varit väldigt nöjda med allt. Maten är suverän och servicen i det stora hela mycket vänlig och korrekt.

tonfiskfilé
En perfekt tillagad tonfiskfilé, fräsch och hälsosam.

Några favoriter hittills är kycklingleverpatén som jag åt till förrätt första kvällen och gårdagens varmrättsval; en pepparkantad tonfiskfilé – väldigt fräsch och perfekt tillagad. Tonfisken var en av de tre dagliga rekommendationerna av Canyon Ranch Spaclub för den som vill äta lite nyttigare. Efterrätterna är svåra att motstå! Glass, kladdiga chokladbakelser, crème brûléer… Igår valde jag en jamaicansk rom- och banankaka med kolasås och kokosglass till. Jag lyckades att inte lämna kvar minsta smula!

Enda besvikelsen hittills är vår sommelier. Utan att ens bry sig om att fråga vad vi önskade dricka var han igår först på väg att hälla upp ur vår rödvinsflaska från föregående kväll. Jag stoppade honom. Jag ville förstås först se vad jag skulle äta.

När det väl var bestämt visste vi att vi ville ha ett vitt vin till våra förrätter men nu var sommeliern som bortblåst. När han långt senare dök upp igen vid vårt bord (efter rop, viftande och påkallande via andra servitörer) var vi redan klara med förrätterna. Jättetrist. Att äta fine dining utan matchande vin är ju som att klä upp sig utan addera smycken, parfym och make up!

Vin
Vår sommelier levde inte upp till förväntningarna.

Vårt missnöje ville han kompensera genom att bjuda på varsitt glas vin vilket i och för sig inte återskapade upplevelsen, men var förstås en fin gest. Vi tackade ja. När han kom tillbaka ställde han helt sonika varsitt glas vitt framför oss utan att ens presentera vad vi fått. När jag försiktigt frågade (med ett snett leende) fick vi veta att det var ett sauvignon blanc, inget mer.

Så, var han okunnig, stressad eller bara van vid att gästerna (gissningsvis övervägande britter och amerikaner på denna rutt) inte bryr sig om vad för vin de dricker till måltiden? För ett rederi som anspelar på kungliga kopplingar och i övrigt håller så hög nivå på stil och elegans var detta ett bottennapp. Vi hoppas på bättring ikväll.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier