Dag 4 med Sun Princess – ötur på Korfu, pizza och bad i solnedgången

Dag fyra på min Medelhavskryssning med Sun Princess vaknade jag upp till strålande sol och grekisk hetta. Vi hade nämligen lagt till på ön Korfu! Här hade jag bokat in mig på en 4,5 timme lång utflykt via rederiet som utlovade ”City drive, Old town and wine tasting”.

Guiden var energisk och verkade vilja att vi skulle se hela hans ö. Vår buss slingrade sig fram på alla småvägar ön hade kändes det som. Vyerna var fina men jag älskar ju att fotografera, vilket är svårt från en buss. ”Island tour by bus” hade därför varit ett mer passande namn på denna utflykt.

Ett fikastopp blev det i alla fall och vi besökte även det lilla kapellet Saint Paraskevi Makrades som ligger invid ett kloster som drivs av tre nunnor (efter vad jag läst). Här tycker jag vi kunde fått lite mer information men vår guide ville inte stå och prata inne i kyrkan då det var litet. Vackert bevarat för den med religiöst intresse.

Korfu-vinet James Bond föredrar 

Nästa stop var vingården vars produkter James Bond till och med beställer i filmen ”For your eyes only” vilket vi självklart fick se på film under presentationen. Det gamla klostret Monastery of Agia Paraskevi från 1600-talet drivs idag av familjeföretaget Theotoky Estate som producerat vin och olivolja i tre generationer. Här fick vi även smaka gårdens produkter och den som ville kunde handla, innan det var dags att åka vidare, tillbaka mot Korfu stad igen.

Till gårdens vin serverades deras egen olivolja, bröd, feta och tomat – väldigt grekiskt med andra ord! Vi småpratade under tiden med andra gäster, det är alltid spännande att höra varför folk är på kryssning, hur mycket de kryssat förut, varför de valt Princess Cruises och så vidare. Amerikaner verkar tycka Europa känns farligt och känner sig trygga på ett fartyg med allt ordnat. Där är vi väldigt olika, då vi svenskar ofta vill komma så nära inpå landets själ som möjligt istället. 🙂

Väl tillbaka i Korfu stad igen fanns ingen tid kvar för det vi egentligen hade bokat utflykten för; rundtur och guidning i gamla stan (guiden verkade ha missbedömt tiden). Deltagarna spreds åt olika håll och vi valde att gå tillbaka på egen hand från där vi blev släppta, Det var en varmare dag och längre än vi först förstått, men vi fick i alla fall se mer än vi hade gjort om vi hade åkt buss. Men som ni kanske gissat kan jag inte rekommendera denna utflykt då jag spenderade mer tid i bussen än jag fick se/uppleva saker.

Nästa gång tar jag mig istället till detta drömmiga ställe där folk åt, badade och njöt – på gångavstånd från hamnen.

Bästa pizzan ombord

Väl tillbaka skyndade vi oss ombord för lunch, vi var utsvultna! Jag älskar denna känsla när man varit iland och upptäckt en massa och sedan får slappna av igen på sitt fräscha flytande hotell! Allt är rent, städat, svalt och det finns mat och allt man behöver. 🙂

Valet föll på Alfredo’s Pizzeria, en öppen restaurang på däck 9. Jag kom ihåg från en kryssning med Royal Princess för många år sedan att Princess Cruises har fantastiskt goda pizzor så självklart var jag tvungen att prova om detta stämde än. Dessutom hade jag Princess Premier-paket där det ingår att äta på denna restaurang utan extra kostnad.

Francesco Pucillo, pizzabagare ombord som är från Neapel – pizzans ursprungsstad!

Jag började med en fräsch caprese sallad på mozzarella, tomater, basilika (och grillad paprika) och fortsatte med en Pizza Romana som jag tyckte liknande en Pizza Napoletana (med oliver, ansjovis och kapris). Pizzans deg är gjord på så kallat ”kaputomjöl” och förutom den valda fyllningen täcks allt med en massa mozzarella… Totalt fanns 16 olika pizzor på menyn varav några som var unika för Sun Princess som jag förstod det; Diavolo, Frutti di mare och Bianco Quattro Formaggi.

Båda var toppengoda och extra roligt blev det när jag fick en mini-intervju med pizzabagaren själv, Francesco Pucillo, som var handplockad av rederiet. Hans hemort var pizzastaden nummer 1, nämligen Neapel som ju brukar kallas pizzans födelsestad – så att baka pizza hade han i blodet!

Tips till dig som inte har premier-paketet: pizzorna uppe på Lido – snabbmatsserveringen vid poolområdet – görs på precis samma deg men har inte lika lyxiga fyllningar. De är ändå goda de också. 🙂

Avslutning i solnedgången

Självklart åt jag för mycket som man ofta gör när man är för hungrig, så efter den måltiden blev jag tvungen att ta det lugnt ett tag och bara jäsa haha! Men när ljuset började lägga sig fick jag en idé jag bara var tvungen att genomföra – även om det skulle betyda att middagsbokningen sprack: att få sjunka ner i infinitypoolerna längst bak i aktern i solnedgång.

Det blev perfekt en perfekt avslutning på dagen. Inga andra var där och jag kunde bara njuta av utsikten över svallvågorna och en pastellrosa himmel…helt magiskt!

Hoppas du följer Seafuns alla sociala kanaler (Facebook, YouTube, Instagram, Threads och TikTok) och blir du sugen på att boka en kryssning – med Sun Princess eller något annat fartyg – så kan du gå till min bokningssida SeaFun Travel (affiliatelänk).

Om du missat de tidigare blogginläggen kan du läsa om min första dag här, dag 2 och dag 3. Du kan också söka direkt på Sun Princess i sökfönstret längst upp till höger för att få upp allt jag skrivit om fartyget.

Mer kommer om resten av kryssningen inom kort!

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier