En glimt av röda mattan på Cannes filmfestival

Som jag redan berättat startade vi och avslutade vår segelkryssning i Cannes på Franska Rivieran. Bara man hör namnet Cannes brukar de flesta tänka på det goda livet och glamour, och inte minst den årliga filmfestivalen!

Framme i Cannes där vi möttes av värme och sol (som vi då inte hade känt av ännu hemma). Foto: Kristofer Scheiderbauer.

När vi kom fram (vi flög till Nice och tog oss med tåg till Cannes, läs mer om fem olika transportsätt mellan Nice och Cannes) hade vi gott om tid på oss vilket lät oss strosa genom staden i lugn sightseeing-takt.

Strövtåg genom Cannes

Det blev ett stopp i ett boulangerie (ett måste förstås i Frankrike) och jag fick öva lite franska när jag köpte en russinbulle till junior som vi ville skulle ”hålla” hela vägen till fartyget där vi hoppades att det skulle vankas lite snacks när vi kom fram (vilket det också gjorde, läs gärna här om vår incheckning på Royal Clipper).

Till vänster syns bageriet med röd markis där jag handlade. Foto: Kristofer Scheiderbauer.
Mums tyckte Theo och åt upp nästan hela den stora bullen. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Vi var också tvungna att poppa in i en butik för att shoppa schampo och ett bälte, alltid är det något man glömmer och det är som min man Kristofer brukar säga: ”always bring half the clothes and twice the money” – tyvärr är det mest han själv som lever efter den devisen, min egen tycks mer lyda ”always bring twice the clothes…” om man tittar på storleken på mina väskor i alla fall, haha!

Mot kryssningspiren

Efter att vi tagit oss förbi en lång motorcykel-parad strosade vi vidare längs Cannes pittoreska gator. Jag hade kunnat gå in i varendaste butik med fina kläder, flotta presentartiklar, läckra delikatesser…det fanns verkligen mycket som lockade!

Plötsligt dundrade en stor grupp motorcyklar förbi, några var vänliga nog att stanna och släppa förbi oss. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Mobil-GPS:en ledde oss smidigt ner mot hamnområdet där vi kunde gå längs en fin strandpromenad; kantad av flotta yachter, jag fick inte med ”värstingarna” på bild, men de var flera!

Mysiga hamnen i Cannes! Foto: Heidi Rovén

Till slut hittade vi skylten som visade vägen mot kryssningspiren och kunde ta oss ut. Då hade vi redan avverkat bil, buss, flyg, gått, tagit tåg, och gått igen. En incheckning och tender senare och vi var äntligen ombord!

Nu är det bara några steg kvar, kryssningar står det på skylten! Foto: Kristofer Scheiderbauer.
Varje kryssning har sin procedur, steg ett på denna var att man fick ta emot ett ombordstigningskort som skulle visas upp för att få åka med i tendern (livbåten). Foto: Kristofer Scheiderbauer.
Frukt och dryck var välkommet denna heta dag, mer att äta väntade sedan ombord. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

En glimt av röda mattan

På tillbakavägen hoppade vi in i en taxi direkt i hamnen och åkte till tågstationen. Taxichauffören var oerhört trevlig och 20 euro kändes klart värt för att bli smidigt körd förbi alla avspärrningar och folkmassor i Cannes!

Vår vänligen taxichaufför ställde glatt upp på bild. Foto: Kristofer Scheiderbauer.

Anledningen var förstås filmfestivalen som i år pågår mellan den 8 och 19 maj. Från taxin fick vi en snabb glimt av röda mattan och entrén till Palais des Festivals.

Filmfestivalen i Cannes! Är det bara jag som drömmer om vackra klänningar på röda mattan, flotta fester och pampiga prisutdelningar? Foto: Heidi Rovén.

För att ha access till hela området måste man ha en särskild inbjudan eller en press-badge, men det finns flera filmvisningar som är öppna för alla. Vår taxichaufför berättade att för att komma in får man dock köa i timmar, så detta är nog bara något för den verkligen cineasten.

Kommentera gärna

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

SeaFun på Sociala medier